Gemeente Roermond


Santa Fe Uniek WOII spektakel in Roermond

Een groots internationaal evenement dat zijn weerga niet kent...

Het Santa Fe Event is een groots opgezet, internationaal spektakel dat mogelijk wordt gemaakt door de vermaarde historische WOII voertuigen vereniging Santa Fe en een aantal locale sponsoren. Een evenement dat in heel Europa zijn gelijke niet kent!

Het Santa Fe Event is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij maar liefst 250 verschillende geallieerde - voertuigen, vaartuigen, vliegtuigen, luchtdoelgeschut en ander materieel uit de Tweede Wereldoorlog bij elkaar worden gebracht voor een spectaculair internationaal treffen.

Een zeer compleet evenement waarbij tevens door diverse zogenaamde re-enactment groepen uit Nederland, Duitsland en België, complete legeronderdelen worden uitgebeeld en nagespeeld. Deze groepen zullen demonstraties geven in het schieten met de diverse authentieke wapens en er worden wegversperringen aangelegd met behulp van zestig jaar oude zeer indrukwekkende - werktuigen.

Het terrein aan de Maasplassen wordt gedurende drie dagen feitelijk één groot levend musuem waar voor een ieder van alles te zien en te beleven valt. Er is een Militaria-markt, een grote authentieke Rode Kruis post, een radio-commandopost, diverse compleet ingerichte tentenkampen en displays, een tankbaan, een schietterrein, diverse eet & drinkgelegenheden en een prachtige fotolocatie.

Santa Fe Groots aangepakt

De organisatie van het Santa Fe Event schaarde zich de afgelopen jaren, door haar grootschalige en spectaculaire aanpak van dit evenement, meteen bij de drie grootste manifestaties -op dit gebied- in Europa. Vergelijkbaar met Tanks in Town in Mons (B) en War & Peace in Beltring (UK).

Om een evenement in deze omvang mogelijk te maken doen vele honderden deelnemers mee. Voor dit doel komen de deelnemers met hun voertuigen en verzamelingen op eigen kosten uit Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland naar Roermond. De organisatie Santa Fe zorgt voor de zware transporten van tanks en andere voertuigen, die te groot of te zwaar zijn om op eigen kracht naar Roermond te komen.

Voor meer informatie bezoek http://www.santafe-online.nl/NL/event/home.php

Publicatiedatum: 9-5-2008 Bijgewerkt: 9-5-2008