Gemeente Lingewaard


Commissaris van de Koningin: Lingewaard mag trots zijn

Commissaris van de Konigin bezoekt Lingewaard

De Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje heeft vorige week donderdag een werkbezoek gebracht aan de gemeente Lingewaard. Op het programma stond op Kasteel Doornenburg een werklunch met het college van burgemeester en wethouders, een rondrit door de gemeente en een bijzondere raadsvergadering waar jongeren een belangrijke rol in speelden.

Kasteel Doornenburg
Burgemeester Harry de Vries grijpt elk moment aan om te vertellen dat Lingewaard behoort tot de vijf mooiste gemeenten van Gelderland. Ook tijdens het ontvangst op Kasteel Doornenburg bracht hij de positie van Lingewaard ter sprake. Cornielje gaf aan dat Lingewaard in ieder geval een prachtig kasteel heeft. Hij was zichtbaar onder de indruk toen het gezelschap de statige ridderzaal binnenliep. Lingewaard mag trots zijn op zon prachtig kasteel, zo liet burgemeester Harry de Vries weten.

Werklunch
Commissaris bezoekt Lingewaard Tijdens de werklunch is onder meer gesproken over de doortrekking van de A15, het project Ruimte voor de Rivier, de positie van de statushouders en over de ruimtelijke ontwikkeling in Lingewaard.

Het bezoek werd afgesloten met een bijzondere raadsvergadering, met als hoofdonderwerp Lingewaard op de kaart als Europese gemeente. Een aantal jongeren, die deelgenomen hebben een excursie naar Brussel, hadden een concept raadsvoorstel voorbereid.