Provincie Antwerpen

Rozenfeest stelt nieuwe roos voor: Rosa 'Peter Paul Rubens'

15 juni - 11 tot 17.30 uur - Rivierenhof - Antwerpen

----------

Op het Rozenfeest op 15 juni wordt de nieuwe roos Rosa 'Peter Paul Rubens' van veredelaar Martijn Visser boven de doopfont gehouden. Hiermee krijgen de liefhebbers van het Rozenfeest een primeur. Naast het ontdekken van talloze rozen in alle kleuren en geuren, krijgen bezoekers ook professionele uitleg van Ivo Pauwels en kunnen ze proeven van rozensnoepjes en andere versnaperingen van rozenblaadjes.

Passie en enthousiasme
Op zondag 15 juni 2008 van 11 tot 17.30 bloeien de rozen er nog mooier. Dan leiden bekende en minder bekende, maar niet minder enthousiaste rozenliefhebbers het publiek door de rozentuin. Ze vertellen honderduit over de rozen van het Rivierenhof en hun passie voor de koningin van de bloemen.

Geuren, kleuren en klanken
Kunstenaars proberen er de subtiele schoonheid van rozen op doek of papier vast te leggen. Auteurs, ondermeer Ivo Pauwels, ontvouwen hun rozenboeken en hun kennis. Muziekgroepen zorgen voor aangename deuntjes die bij de rozen passen in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer. Er worden rozensnoepjes en andere versnaperingen van rozenblaadjes en rozenbottels aangeboden.

Traditie en vernieuwing
De grote pergola geeft eeuwenoude klimrozen steun. De formele rozentuin brengt de bezoekers naar het Interbellum, de jongere rozentuin toont u de mooiste rozen van de jongste decennia. Het parfum van de rozen verleidt zelfs de meest veeleisende neuzen.
Ook Peter Paul Rubens aan het feest
Tijdens het Rozenfeest 2008 wordt een nieuwe, kleine, maar mooie rozentuin opengesteld. En als kers op de taart dopen de bezoekers een nieuwe roos die de naam van Rosa 'Peter Paul Rubens' zal dragen. Deze roos van veredelaar Martijn Vissers heeft een fruitige, bijna zwoele geur, ze is dik en vol en van een vleeskleurig roze, alsof de grote meester haar zelf heeft geschilderd.

Planten- en decoratiebeurs
In de dreef tussen de Rozentuin en kasteel Rivierenhof heeft een planten- en decoratiebeurs plaats. Iedereen die een bloeiende rozenstruik wil kopen, kan er terecht.

Kunstroute 2008
Op 15 juni slaan talloze kunstenaars en verenigingen van Deurne hun tentjes op in het prachtige groen van het Rivierenhof. Kunstenaars tonen ons wat voor moois zij maken én ze geven u ook de kans de handen eens flink uit de mouwen te steken. Op drie podia geven muzikanten het beste van zichzelf. Rondneuzen bij de verschillende standjes of zelf actief aan de slag, dansen, schilderen, fotograferen, musiceren, spelen , kortom voor ieder wat wils! Op de Kunstroute 2008 kan je heel wat beleven.

Zilverroze
En dat is lang niet alles. De Kunstroute eindigt bij het Zilvermuseum Sterckshof. De permanente zilvercollectie is gratis te bezichtigen. Het is tevens de laatste dag van de tentoonstelling 'Zondags zilver'. Je kan de tentoonstelling uitzonderlijk bezoeken aan 2 euro i.p.v. 4 euro. Een buitenkans.

Zon, muziek, enthousiasme en vele duizenden rozen zorgen in het Rivierenhof ook dit jaar weer voor een onvergetelijke Rozendag. Ook voor u misschien de start van 'Een leven vol rozen'.

Praktische info
wanneer:
zondag 15 juni 2008, open van 11 tot 17.30 uur
doop nieuwe roos om 11 uur

waar:
Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 2100 Deurne - Antwerpen

meer info:
Provinciaal Groendomein Rrivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 2100 Deurne, tel. 03 360 52 80, www.rivierenhof.be

Stad Antwerpen - Cultuurcentrum Deurne, Frans Messingsstraat 36, 2100 Deurne, tel.03 360 85 30 , www.cdcultuur.be

Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen, Cornelissenlaan, 2100 Deurne, tel. 03 360 52 52

Perscontact:
Walter Rongé, beheerder rozentuin en organisator Rozenfeest
Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen
Walter.RONGE@groenantwerpen.provant.be
tel. 03 360 52 08

Wie in de voorafgaande dagen een interview wil, kan best contact opnemen met Walter. Groenjournalist en auteur Ivo Pauwels en veredelaar, Maarten Vissers, wiens roos boven de doopvont gehouden wordt, zullen in de rozentuin ter beschikking zijn voor interviews rond 11 uur (aansluitend aan de rozendoop).