Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 13, 14 en 15 juni

Regio, 15-06-2008

Aanrijding dodelijke afloop

HAARLEM, 13 juni - Op de Waarderbrug ontstond omstreeks 16.45 uur een aanrijding waarbij een scootmobiel en een vrachtwagen betrokken waren. De 55-jarige Haarlemse scootmobielbestuurster werd van achteren aangereden en? heeft de aanrijding niet overleefd. De 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zuidoostbeemster is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Wat de exacte toedracht is geweest van de aanrijding, wordt door de politie onderzocht.

Mensen die getuige zijn geweest van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, voor hen kan ook slachtofferhulp geregeld worden.

Videotheek overvallen

HAARLEM, 13 juni - Een videotheek aan de Amsterdamsestraat is omstreeks 21.00 uur door een onbekend gebleven man overvallen. De man bedreigde een in de zaak werkzame Haarlemse van 28 jaar oud met een wapen en eiste geld. De verdachte is er vervolgens met een geldbedrag in de richting van de Dekamarkt vandoor gegaan.

Er is een summier signalement bekend van de overvaller:


- blanke man


- tussen de 30 en 40 jaar oud


- blond rossig golvend haar


- grote indringende groene ogen


- breed gespierd postuur, tussen de 1,80 en 1,90 m lang

De politie stelt een onderzoek in naar de overval en roept mensen, die getuige zijn geweest van de overval, zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Jeugdige verdachten aangehouden na mishandeling en beroving

HOOFDDORP, 13 juni - Politiemensen stelden omstreeks 16.00 uur in het park Muiderbos een onderzoek in naar aanleiding van een melding dat er iemand was beroofd. Een 12-jarige meisje uit Hoofddorp bleek terwijl zij fietste door twee meiden tegengehouden te zijn en flink geslagen. Vervolgens waren de twee er met de fiets van het slachtoffer vandoor gegaan. Op basis van signalement hielden de agenten direct een 17-jarige Amsterdamse aan. De tweede verdachte, een 17-jarig meisje uit Amstelveen, werd in een woning aan de Hunzebos aangehouden. De weggenomen fiets is in beslag genomen.

Beide meisjes zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Snelheidscontrole na klachten van omwonenden

LISSERBROEK, 13 juni - Politiemensen hielden, na klachten van omwonenden, een snelheidscontrole op de Hillegommerdijk.

Tussen 16.00 en 17.15 uur reden elf bestuurders te hard. Zij kunnen binnenkort een bekeuring op de mat verwachten. Daarnaast kreeg een motorrijder, die zonder helm op het fietspad reed, voor beide feiten een prent.

Motorrijder dodelijk verongelukt

ZANDVOORT, 13 juni - Op het circuit aan de Burgemeester van Alphenstraat is omstreeks 16.00 een motorrijder verongelukt. De 24-jarige jongeman uit Soest was deelnemer aan een race en is, door onbekende oorzaak, in een bocht rechtdoor gereden en zeer hard tegen de vangrail aangereden. De traumaheli heeft het zwaargewonde slachtoffer vervoerd naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Hier is hij korte tijd later aan zijn verwondingen bezweken. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding onder invloed

BEVERWIJK, 15 juni - Een 19-jarige automobilist uit Beverwijk was omstreeks 02.45 uur op de Breestraat uit de bocht gevlogen en had een gevel van een winkel en drie verkeersborden geramd.

De beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Bij hem werd na ademanalyse een promillage van 1,42 gemeten. Dit is meer dan zeven maal de maximaal toegestane waarde bij een beginnend bestuurder.

CRUQUIUS, 14 juni - Een 33-jarige automobilist uit Hoofddorp reed omstreeks 02.00 uur op de Bennebroekerdijk tegen een hek aan. De man bleek onder invloed van alcohol te rijden. Bij hem werd na ademanalyse een promillage van 1,43 geconstateerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Spanjaard is auto en rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

HAARLEM, 14 juni - Politiemensen controleerden omstreeks 04.00 op het PrinsenBolwerk een 34-jarige Spanjaard. De man bleek onder invloed van alcohol te rijden. Na ademanalyse aan het bureau bleek de man een promillage van 1, 52 in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto van de man is in beslag genomen.