Politie Zeeland


---


Z-1211-2008 Onder invloed Zeeuwsch-Vlaanderen
Tussen 01.00 en 02.00 uur vannacht zijn drie automobilisten hun rijbewijs kwijtgeraakt in het politiedistrict Zeeuwsch-Vlaanderen, omdat zij (al dan niet behoorlijk) onder invloed in hun auto reden.
Omstreeks 01.14 uur reed een 43-jarige Belg uit Boom op de Rijksweg in Kloosterzande de bocht gemist te hebben en in de berm terecht te zijn gekomen. Toen de politie arriveerde om de onfortuinlijke te helpen bleek hij "naar het inwendig gebruik van alcohol te ruiken". Om die reden moest de man een blaastest ondergaan waaruit bleek dat de neuzen van de agenten geen ongelijk hadden. Hij had bijna vijf keer zoveel gedronken dan is toegestaan.
Op de Commerswerveweg in Oostburg liep omstreeks 01.20 uur een 41-jarige Belg uit Kortrijk tegen de lamp. Hij moest blazen en bleek ruim drie keer teveel te hebben gedronken.
Ook een 25-jarige Pool uit Lwowek moest eraan geloven. Hij ging er vandoor toen de Zeeuwse politie hem wilde controleren. De man reed over een fietspad in de richting van de N252 in Sluiskil toen hij wel moest stoppen. Hij mocht een blaastest doen waaruit bleek dat hij bijna vier keer teveel drank op had.

Aanvulling op bericht W-1204-2008 Jonge vrouw beschoten
Naar aanleiding van de melding dat een 20-jarige vrouw beschoten was op de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder heeft de Zeeuwse politie twee verdachten aangehouden.
De verdachten betreffen twee jongens van 16 en 17 jaar oud, ze zijn afkomstig uit Middelburg en de gemeente Veere. Beide jongens hadden samen naar de voetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk gekeken en hierbij de nodige biertjes achterovergeslagen. Na afloop van de wedstrijd zijn beide jongens huiswaarts gekeerd en in de schuur van de woning van één van hen vonden zij een luchtbuks. De jongens zijn met het ding de straat op gegaan en hebben er, voor de lol, mee op verkeersborden, een electriciteitskastje en het raam van een auto geschoten. Ook zouden zij een paar keer in de lucht hebben geschoten. Vermoedelijk is hierbij de vrouw geraakt, zij fietste toevallig voorbij. Een getuige had beide jongens rond zien lopen met de luchtbuks en toen het verhaal in Vrouwenpolder rondging dat er een vrouw beschoten was, was de link al gauw gelegd. De jongens hebben bekend en zeggen veel spijt te hebben van hun onverantwoordelijke gedrag. Zij beseffen dat er veel ernstiger dingen hadden kunnen gebeuren als de vrouw op een andere plek geraakt was.

Z-1212-2008 Betaald met vals geld
Een 30-jarige Terneuzenaar is omstreeks 01.57 uur op zondag door de Zeeuwse politie aangehouden.
De man wilde in een café in de Nieuwstraat afrekenen met een vals bankbiljet. De barmedewerker merkte dat het geld vals was en heeft de politie gewaarschuwd. Die is ter plekke gekomen en heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek hij op de zgn. veelplegerslijst te staan en is hij direct overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Enige tijd na aankomst op het politiebureau bleek in hetzelfde café een andere man ook met vals geld te willen afrekenen. In eerste instantie ging deze man er, bij het zien van politieagenten, vandoor. Na een paar minuten kon ook hij worden aangehouden op de Scheldekade in Terneuzen. Deze man betreft een 26-jarige Terneuzenaar. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.