Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Grootscheepse verkeerscontrole in Gelderland - Midden
Publicatiedatum: 15-6-2008 15:48:24

Op vrijdag 13 juni en zaterdag 14 juni hebben 12 motoragenten samen met het regionale VHT en de Verkeersongevallendienst (VOD) van de politie Gelderland-Midden een grootscheepse verkeerscontrole gehouden. Door het gebruik van twaalf onopvallende motoren werd in twee dagen in de hele regio gesurveilleerd. De motorrijders werden tijdens deze controles ondersteund door de onopvallende voertuigen van het VHT. Centraal in de gecontroleerde gebieden stond het alcoholvoertuig als coördinatie punt. Ook zondag 15 juni controleert de politie op deze manier het verkeer in de regio.

Tijdens de twee dagen zijn in totaal 319 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 66 voor het overschrijden van de maximum snelheid. Zeven bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt. Ook zijn veel verbalen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen (65), het negeren van een roodlicht (29), en het niet dragen van gordel of helm (41).

Bijzonderheden
Tijdens de voorbereidingen van de jaarlijkse verkeerscontrole werd vrijdag op de Wolfhezerweg het eerste rijbewijs ingevorderd. Een 34-jarige automobilist uit Wolfheze viel op vanwege zijn snelheid. Na correctie bleek de man met een snelheid van 133 km/u over de Wolfhezerweg te rijden. De toegestane maximumsnelheid is hier 80 km/u. Bij een overschrijding van 50 kilometer of meer van de toegestane maximumsnelheid wordt het rijbewijs van een bestuurder ingevorderd. Na controle van de papieren en het voertuig, bleek dat er een motor met een veel hoger vermogen in de auto lag dan op het kentekenbewijs vermeld stond. Hierdoor moet de auto opnieuw ter keuring bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) worden aangeboden. Tot die tijd is ook het kentekenbewijs van het voertuig ingenomen en naar de RDW gestuurd. Er mag pas weer met deze auto op de openbare weg worden gereden nadat deze door de RDW is goedgekeurd. Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs.

Een 28-jarige automobiliste uit Utrecht raakte tevens vrijdagavond haar rijbewijs kwijt nadat zij betrapt werd op de A12 te hoogte van Ede. In het 90 km/u gebied waar men bezig is met wegwerkzaamheden en de rijbanen smaller zijn, reed de vrouw met een gecorrigeerde snelheid van 151 km/u. Het rijbewijs van de bestuurster werd hierop ingenomen.

Een 21-jarige bestuurder uit Westervoort werd vrijdagavond rond zes uur bekeurd aan de Pleijweg. De man werd betrapt toen hij tijdens het rijden een bakje met een frikadel op zijn schoot had liggen. Tijdens het rijden had de man zijn handen vol aan het eten van de frikadel en bestuurde hij zijn stuur met de bovenbenen. De man werd staande gehouden en bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---