Arnhem zegt 'nee' tegen racisme op tiende Live for Life festival!

15/06/2008 18:00

Menzis zorg en inkomen

Het tiende Live for Life festival dat afgelopen zondag werd gehouden in Arnhem was een groot succes. Tijdens de topact van publiekstrekker Yes-R telde de organisatie maar liefst 20.000 bezoekers waarmee het aantal van vorig jaar werd overtroffen. De combinatie van culturen zorgde voor een swingend, kleurrijk en respectvol feest. Arnhem zegt hiermee 'nee' tegen racisme en laat zien dat een harmonieuze, multiculturele samenleving niet alleen kàn maar ook één groot feest is!

Grote trekkers op het festival waren Yes-R die meteen aan het begin van de middag optrad, en de dames van Idols die 's avonds op het podium spetterden samen met Izaline Calister. Ook Mai Tai en Trafassi lieten vele bezoekers swingen en de tachtiger jaren herleven. Bezoekers kwamen ogen en oren tekort om alle onderdelen van het veelzijdige en uitgebreide programma mee te maken. Luisteren naar artiesten als Blaxtar, Minyeshu, Djanecy, Karima, Goodfellas ft. Arnhems gewijs, Rupa & The April Fishes en DJ Eyup ft. DJ Silence. Maar ook meedoen met demonstraties van dans- en sportorganisaties, skate en bmx-teams en kijken naar de World Panna Cup. De urban jongerenzender FunX maakte de hele dag opnamen die landelijk zijn uitgezonden. Organisator Aysim Deveci spreekt van een groot succes: "Het drukbezochte Live for Life Festival bewijst dat jongeren blijven geloven in hun toekomst in een harmonieuze multiculturele samenleving. We hebben opnieuw een vuist gemaakt in onze strijd tegen racisme!"

Business

Naast muziek en beweging, was er ook een business programma. De jongeren gingen in gesprek met beleidsmakers en mensen uit het bedrijfsleven. In de business lounge sprak onder meer Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis. Hij stelde dat Live for life verbinding brengt. "Tussen jongeren en hun verschillende culturen. Maar ook tussen jongeren en het bedrijfsleven en de politiek. We mogen trots zijn op kleurrijk Nederland, we mogen trots zijn op Live for Life."