Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 16-06-2008

Onder invloed

NIEUWEGEIN De politie heeft zondag 15 juni een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnam.

Omstreeks 03.05 uur zagen agenten de 38-jarige man uit Vianen rijden over de Markt. De agenten zijn de man gevolgd en onderwierpen hem aan een blaastest. Toen de man een F(fail) blies, is hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze analyse wees 445 ug/l uit. Ook bleek dat het rijbewijs van de man al 4 jaar was verlopen, derhalve heeft hij hiervoor een bekeuring en rijontzegging gekregen. Ook kreeg de man een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Vernielen van autos

NIEUWEGEIN Op 15 juni rond 20.55 uur kreeg de politie van de meldkamer het verzoek om naar het Van Herwijnenplantsoen te gaan waar een vrouw autos zou vernielen.

Ter plaatse zagen agenten de 39-jarige vrouw uit Nieuwegein op een schommel in de speeltuin zitten. Agenten spraken haar aan, maar de vrouwen was te dronken om de agenten van een verklaring te voorzien. Omwonende verklaarde aan de agenten dat de vrouw met een aansteker en haar schoenen op autos had gegooid. De vrouw is aangehouden en ingesloten voor verhoor.