Gemeente Zederik


Communicatiegenerator

De Communicatiegenerator in het gemeentehuis

Maandag 9 juni gaf burgemeester Frank Koen in het bijzijn van Han Savelkoel, vertegenwoordiger van de Speurploeg Kunst & Cultuur, de reizende tentoonstelling De Communicatiegenerator officieel een plaats in het gemeentehuis van Meerkerk.

Tegelijk voegde hij twee bijzondere objecten uit het culturele leven van de gemeente Zederik toe aan de expositie: een hoed en een sjerp van het Schuttersgilde St. Martinus en St. Anthonius Lexmond en Hei- en Boeicop. De burgemeester bekleedt als Gildeheer zelf ook een functie bij dit gilde.

Voor meer informatie over het Schuttersgilde kijkt u op: schutterij-lexmond-heycop.nl

Al reizend worden in De Communicatiegenerator, in de vorm van een kast, allerlei voorwerpen verzameld die samen een Aard van de Waard 003.JPG

goed beeld geven van de cultuur in onze streek, van de Aard van de Waard.

De Communicatiegenerator staat in het gemeentehuis van 9 t/m 15 juni a.s.

Daarna vervolgt deze kast zijn openingstournee langs verschillende gemeentehuizen:

o van 16 juni t/m 22 juni in het gemeentehuis van Gorinchem, Stadhuisplein 1 te Gorinchem

o van 23 juni t/m 29 juni in het gemeentehuis van Graafstroom, Kerkstraat 8 te Bleskensgraaf

Ook u kunt in het gemeentehuis iets aan de kast toevoegen: personen maar ook organisaties, sportverenigingen, kerkgenootschappen, scholen of bijvoorbeeld de plaatselijke fanfare of Oranjevereniging, kortom iedereen met een eigen identiteit, cultuur en mode wordt uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Het gaat daarbij om zaken die typerend zijn voor die vereniging, school of dorp. Dat kunnen kledingstukken, voorwerpen of foto's zijn, maar ook: geluiden, muziek, geuren en wat al niet meer zij.

U kunt De Communicatiegenerator ook reserveren bij de Speurploeg Kunst & Cultuur: p/a Kerkeind 5, 4241 XB Arkel, tel (0183) 565024, (0183) 629216 of 06-51094215, e-mail : pors.vanmildert@worldonline.nl / g.meerman@ime.nl