Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


aan

Bewoners Schollevaar kaarten problemen in de wijk aan

Woensdag 11 juni hielden gemeente en hoogheemraadschap een bewonersavond voor de wijk Schollevaar, in Capelle aan den IJssel. Gemeente en hoogheemraadschap werken daar aan een deelwaterplan, dat eind 2008 klaar voor uitvoering moet zijn. Er is te lang te weinig gedaan aan het beheer en onderhoud van de watergangen en oevers. Dat was het belangrijkste commentaar van bewoners. Er moet nu écht wat gebeuren.

In Schollevaar zijn er veel problemen met de waterkwaliteit. De achterstand in het baggeren veroorzaakt op veel plekken problemen. Het water stinkt en er ligt kroos in het water. De doorstroming van het water is niet goed en de oeverkanten worden te weinig onderhouden. Ook het drijfvuil in het water is de bewoners een doorn in het oog.

De belangrijkste problemen én oplossingen voor de wijk zijn inmiddels in kaart gebracht in het deelwaterplan Schollevaar. Bewoners werd gevraagd naar hun belangrijkste ergernissen. Dat maakt duidelijk welke maatregelen prioriteit verdienen. Het plan wordt naar verwachting eind 2008 vastgesteld door de gemeenteraad van Capelle en het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap. Na de vaststelling van het plan door het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap (dijkgraaf en hoogheemraden) en het college van b&w van Capelle gaan gemeente en hoogheemraadschap opnieuw naar bewoners toe om de plannen toe te lichten.