Gemeente Loenen aan de Vecht


Gepeste tieners op zomercursus 'Plezier op school'

Naar het voortgezet onderwijs. Leuk? Echt niet!! Dat is wat veel tieners ervaren na (soms jarenlang) gepest te zijn. Deze tieners zien er vaak als een berg tegenop om zo dadelijk een brugklasser te worden.

Daarom biedt de GGD Midden-Nederland in samenwerking met Indigo voor aankomende brugklassers een zomercursus 'Plezier op school' aan. In deze tweedaagse cursus leren ze contacten leggen, opkomen voor zichzelf en hoe ze kunnen omgaan met plagen en pesten. Voor deelname kunnen ouders uit Woerden, Breukelen, Loenen en De Ronde Venen, hun tieners bij de GGD opgeven.

Gepeste kinderen hebben soms niet in de gaten dat ze niet de enige zijn die deze problemen hebben. Tijdens de cursus maken ze kennis met 'lotgenoten'. Samen praten ze over hun ervaringen en oefenen in rollenspelen. De cursus legt vooral de nadruk op positief denken en het non-verbale gedrag, zoals houding, oogcontact en stemgebruik. Op deze wijze leren kinderen hoe ze met meer zelfvertrouwen met elkaar om kunnen gaan.

Ouders worden ook betrokken bij de cursus met een ouderavond. Voorafgaand krijgen ouders informatie over de cursusinhoud, wisselen ze ervaringen uit en krijgen ze tips wat ze zelf kunnen doen om hun zoon of dochter te ondersteunen.

Opgeven cursus

De cursus 'Plezier op school' wordt gegeven in de laatste week (week 35) van de zomervakantie in Woerden. De cursus is bedoeld voor kinderen uit Woerden, Breukelen, Loenen en De Ronde Venen. Ouders kunnen een folder of informatie aanvragen of zich aanmelden voor de cursus bij de GGD Midden-Nederland, mw. J. Visch, 030-6086086, of via info@ggdmn.nl onder vermelding van J. Visch. Aanmelding voor de cursus kan tot uiterlijk 4 juli.

Scholen die belangstelling hebben voor deze cursus kunnen ook contact opnemen met GGD Midden-Nederland, mw. J. Baart, rayonmanager JGZ, tel: 0318-514000, jbaart@ggdmn.nl of met Indigo, Dhr. T. Mathot, programmacoördinator Jeugd, tel: 030-6999150, t.mathot@indigodirect.nl

Meer informatie: www.ggdmn.nl en www.indigodirect.nl