Gemeente Eindhoven

Persbericht 16 juni 2008, no. 171

Succesvolle deelname gemeente Eindhoven aan internationale vastgoedbeurs Provada
De gemeente Eindhoven was voor het derde opvolgende jaar aanwezig op de internationale vastgoedbeurs Provada in de RAI in Amsterdam. Deze vastgoedbeurs vond plaats van dinsdag 10 juni t/m donderdag 12 juni 2008. De Provada is hét Nederlandse vastgoedplatform, met een vloeroppervlakte van meer dan 20.000m' en 20.542 bezoekers in 2008, waar grote partijen niet mogen ontbreken.

De stand van de gemeente, ook dit jaar weer ontworpen door Lei Willems van ByLei, trok veel bekijks en werd gedurende de drie dagen goed bezocht. Niet alleen beursbezoekers, ook andere gemeenten als Tilburg, Breda en Utrecht, waren complimenteus. In en om de stand waren beelden verwerkt van de verschillende projecten die Eindhoven rijk is op het gebied van wonen én werken. Zo kreeg de beursbezoeker een impressie van Strijp-S, Meerhoven, het Stationsgebied en Park Forum.

Daarnaast werd tijdens het standprogramma dieper ingegaan op deze projecten. Op dinsdag was er een presentatie over het unieke bodemsaneringsproject van Strijp-S, Sanergy, gevolgd door een lunchbijeenkomst met als onderwerp de herontwikkeling van industrieel erfgoed. Op woensdag namen verschillende vastgoedpartijen uit Eindhoven deel aan een discussiebijeenkomst over het vestigingsklimaat in Eindhoven onder leiding van Willem Krzeszewski.

Dit programmaonderdeel zorgde ervoor dat veel voorbijgaande beursbezoekers bleven staan, evenals bij het jaarlijks terugkerende krokettenoverleg. Tijdens dit krokettenoverleg, waarvoor de Eindhovense Bedrijfs Onroerend Goed makelaars speciaal waren uitgenodigd, werd een update gegeven over lopende projecten als Park Forum, Strijp-S, Land Forum en Meerhoven. Na afloop volgde de uitreiking van de vastgoedkaart, die de gemeente Eindhoven in samenwerking met PropertyNL heeft ontwikkeld.

Al met al kan geconcludeerd worden dat de gemeente ook dit jaar tijdens de Provada heeft laten zien een serieuze gesprekspartner te zijn als het gaat om huisvesting van bedrijven en particulieren en tevens haar âvisitekaartjeâ heeft afgegeven aan investeerders in vastgoed.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00