Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16-06)

OOSTERHOUT NB, 16 juni 2008

Dronken weggebruikers veroorzaken ongevallen

SPRANG-CAPELLE: De politie behandelde in de nacht van zondag 15 juni op maandag 16 juni een verkeersongeval op de Heistraat. Het ging om een blikschadegeval dat om 02.20 uur plaatsvond. Een 28-jarige man uit Sprang-Capelle was met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst. Er was alcohol in het spel, dus de man werd gearresteerd. In het politiebureau moest hij meewerken aan een ademanalyse. De uitslag van 565 ug/l opleverde. De wettelijk toegestane maximum grens ligt op 220 ug/l. De uitslag was reden was voor een proces-verbaal, invordering van het rijbewijs en een rijverbod van zes uur.

OOSTERHOUT: Een dronken motorrijder brak zijn been bij een verkeersongeval op de rotonde Oostepolderweg / Statendamweg. De motorrijder gleed zondagavond 15 juni omstreeks 20.00 uur onderuit. Het slachtoffer verkeerde onder invloed van alcohol. Gezien zijn verwondingen was het niet mogelijk om hem een ademanalyse te laten ondergaan.
In het ziekenhuis is daarom een bloedproef van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het exacte alcoholpromillage. Het rijbewijs van de 46-jarige Dongenaar is door de politie ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Bromfietser neemt de benen

OOSTERHOUT: Maandag 16 juni controleerden agenten om 03.45 uur een bromfietsers op de kruising Leijsenhoek / Abdis van Thornstraat. De man hield bij de controle zijn helm op, wat de agenten alert maakte. Hij kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op. Toen hij door de mand viel voor wat betreft de valse naam, zette hij het op een lopen. De agenten konden hem na een sprintje inrekenen. Het bleek om een uitgeprocedeerd vreemdeling te gaan. De 22-jarige inwoner van Dongen is om die reden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Politie zoekt getuigen van vernieling boomgaard

NIEUWENDIJK: De politie is op zoek naar de daders of eventuele getuigen van de vernieling van een boomgaard aan de Rijksweg. De boomgaard ligt parallel aan de autosnelweg A-27. In de nacht van vrijdag 13 juni op zaterdag 14 juni werd er een enorme ravage aangericht. Circa 30 jonge bomen werden uit de grond getrokken, betonplaat in de sloot gegooid en betonpalen afgebroken. De genoemde betonplaat weegt ruim 200 kg, dus het vermoeden bestaat dat meerdere personen verantwoordelijk zijn voor de zinloze vernieling. Er wonen geen getuige(n) in de buurt en de fruitgaard is in de nachtelijke uren geheel onverlicht.
De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Auteur: Jeroen Steenmeijer