Senternovem


16-06-2008 | Niet voor niets duurzaamste studentendrijf!

T-shirts en spaarlampen meest verantwoord.

Jong Ondernemen heeft op 28 mei de prijs `Duurzaamste Studentenbedrijf van Nederland' uitgereikt aan de bedrijven Efrico (Fontys Hogescholen) en D.D.M.T. (Koning Willem I College). Ondernemer van het jaar, Anne-Marie Rakhorst, heeft de prijzen uitgereikt. De prijs is bestemd voor ondernemingen die winstgevend zijn én ook een product of dienst bieden dat een maatschappelijk duurzaamheidvraagstuk oplost. Geld verdienen door de wereld vooruit te helpen.

Niet

Niet zomaar een t-shirt...
Efrico, het studentenbedrijf van de Fontys Hogescholen, verkoopt Eco-shirts. Deze worden in samenwerking met Kaduna gemaakt, een stichting in Nigeria waar mensen die lepra hebben gehad weer werken aan een perspectiefrijke toekomst. Een deel van de winst besteed Efrico aan de verbetering van het productieproces in Nigeria. Hierdoor kan Kaduna kwalitatief hoogwaardige producten leveren die mensen met lepra weer een bestaan kan geven.
Zie www.efrico.com

Positieve energy!
Het studentenbedrijf DDMT van Koning Willem I College zoekt het in een andere hoek. De Energy Busters installeren energiepakketten in De Graafsepoort, een probleemwijk met veel armoede in 's-Hertogenbosch. De Gemeente `s-Hertogenbosch levert samen met Essent energiepakketten aan minder bedeelde huishoudens in 's-Hertogenbosch. Veel van die pakketten blijven ongebruikt omdat niemand ze installeert. Dankzij de Energy Busters zijn in 250 huishoudens de pakketten geïnstalleerd, tot grote tevredenheid van de bewoners. De gemeente gaf EUR10 per geïnstalleerd pakket. Dus ook nog goed verdient. Zie www.ddmt.nl.

Geld verdienen door de wereld vooruit te helpen De prijs is uitgeschreven door Jong Ondernemen, in samenwerking met het netwerk Duurzaam MBO en Duurzaam Hoger Onderwijs. Netwerken die streven naar duurzame ontwikkeling als integraal onderdeel in het onderwijs. Jong Ondernemen, die jonge ondernemers ondersteunt, ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als de toekomst. Winst maken, ten koste van de aarde of andere mensen is op den duur niet winstgevend. De winnaars van de `Duurzaamste Studentenbedrijf van Nederland' laten zien dat MVO loont!
Contact