Politie Amsterdam-Amstelland



Ongevallen na drankgebruik / De Kwakel / A10 (16/06/08)

Een 44-jarige bromfietser uit Uithoorn is zondag aan het eind van de ochtend gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets onderuit ging op een fietspad tussen de Legmeerdijk en Vuurlijn. De man bleek in dronken toestand met zijn scooter de bocht te hebben gemist en moest met letsel aan zijn hoofd worden behandeld in een ziekenhuis waar ook bloed van hem is afgenomen. Toen de 44-jarige in de avonduren zijn bromfiets af kwam halen op het politiebureau had hij nog te veel alcohol in zijn bloed waarop hij lopend naar huis moest.

Op de A10 raakte zondagavond een 30-jarige motorrijder uit Purmerend gewond nadat hij met hoge snelheid ten val was gekomen. Getuigen zagen de man links en rechts inhalen waarbij een uitwijkmanoeuvre hem te veel werd. De bestuurder werd in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld waar van hem ook een bloedproef werd afgenomen in verband met alcoholgebruik.

Aanhouding na steekincident / Nieuwmarkt (16/06/08)

In een café aan de Nieuwmarkt is in de nacht van zondag op maandag ruzie ontstaan tussen twee bezoekers. Toen de ruzie zich buiten voortzette verwondde één van de cafégasten de ander met vermoedelijk een kapotgeslagen glas. Het 36-jarige slachtoffer werd in een ziekenhuis opgenomen met snijwonden in zijn buik. De dader, een man zonder vast woon- of verblijfplaats, is aangehouden en ingesloten. Grote verkeerscontrole in West / Amsterdam (16/06/08)

Bij een grote verkeerscontrole op zaterdag 14 juni heeft de politie samen met haar partners de catchken ingezet en daarmee ruim vierduizend voertuigen gecontroleerd.

In samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, NFI, Belastingdienst en Douane werd een controlepunt ingericht op het Jan van Schaffelaarplantsoen. De Belastingsdienst heeft 26 keer beslag gelegd waarvan tien keer op een motorvoertuig en er werden 15 betalingen gedaan. De Douane heeft in vijf gevallen een waarschuwing uitgedeeld in verband met BPM wetgeving. De Politie vorderde acht keer een kenteken in verband met technische mankementen. Twee keer werd een voertuig voor technisch onderzoek in beslag genomen. Negen personen werden aangehouden omdat zij nog boetes open hadden staan of zich niet konden identificeren. Er zijn ruim 130 bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor het niet dragen van de gordel, mobiel bellen, door rood rijden en overschrijding van de constructiesnelheid bij bromfietsen.