Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Den Haag, 16 juni 2008

s Lands leukste tennisteam komt uit Nijmegen

Eerste mixteam van SLOW Nijmegen wint TeamWebs tennisteam verkiezing 2008

Sportiviteit en gezelligheid, daar draait het om bij de eerste editie van de TeamWebs tennisteamverkiezing. Het eerste mixteam van tennisvereniging SLOW uit Nijmegen is als beste uit de bus gekomen en heeft de felbegeerde titel Tennisteam van het jaar 2008 in de wacht gesleept. Aanvoerder Cas Pijnenburg is zeer tevreden. Het kampioenschap zat er niet in, maar als team hebben we een top seizoen gedraaid. Ons TeamWeb heeft ons als team écht nóg hechter gemaakt. We zijn dus de terechte winnaar van de TeamWebs tennisactie . Volgens Koen Idzenga, jurylid bij de tennisactie en medeoprichter van TeamWebs.nl, hebben de teamies van SLOW 1 de combinatie van sportieve elementen en gezelligheid ruimschoots laten zien. Op hun TeamWeb staan leuke filmpjes en foto s van wedstrijden, maar ook van feestjes. Het plezier en de teamgeest straalt er vanaf in de manier waarop ze met elkaar communiceren. De jury was daarom ook unaniem in haar oordeel!

Teamspirit

Een combinatie van het sportieve element, maar zeker ook de gezelligheid die een team beleeft tijdens de competitieweken is bepalend voor de uitslag van de verkiezing.

Teamsporten moet veel meer gepromoot worden. vindt Koen Idzenga Wat is er leuker en geeft meer voldoening dan met je team een sportieve prestatie neerzetten, gecombineerd met een hoop gezelligheid? Teamsporten moet vooral veel plezier opleveren. Ook bij een ogenschijnlijk individualistische sport als tennis zou dit meer het geval moeten zijn. Daarom organiseert Teamwebs deze verkiezing .

De verkiezing

Ruim 130 tennisteams waren in de race voor de titel van het leukste tennisteam van 2008 . De teams moesten de jury overtuigen dat zij aanspraak maakten op deze titel door als team actief te zijn en het teamgevoel aan alle kanten uit te stralen. De jury beoordeelde dit uiteindelijk op basis van de activiteiten die de teams ondernamen op hun eigen TeamWeb, een gratis aan te maken teamwebsite op www.teamwebs.nl. Het team uit Nijmegen werd beloond met tennistassen voor het hele team. Maar naast het team uit Nijmegen waren er nog vele teams die goed begrepen hebben wat de oprichters van TeamWebs.nl onder teamsport verstaan. De tweede prijs ging naar het team Ons-tennisclub uit Valkenswaard. Kampioenen 2009 van TC Domstad uit Utrecht en HLTC Heren zondag uit Heerde deelden samen de derde plaats. Deze drie teams kregen voldoende tennisballen om het seizoen mee door te komen.

Teamwebs

Sinds 20 november 2007 is Teamwebs.nl online. Deze gratis website is ontwikkeld om de organisatorische kant van teamsporten te vereenvoudigen en teambuilding te stimuleren. Inmiddels maken al duizenden teamsporters gebruik van dit medium. Teamwebs.nl is onderdeel van Teamwebs, een bedrijf dat op 5 maart 2007 is opgericht door Koen Idzenga, Gunnar Hittorf en Martin Wassink, drie vrienden die veel sporten in teamverband. Zij wilden nog meer genieten van de gezelligheid die het sporten met zich mee brengt, en minder bezig zijn met de organisatorische kant van het teamsporten. Teamwebs was een feit.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Koen Idzenga

koen.idzenga@teamwebs.nl

06 4901 7695