Ingezonden persbericht

DeviceLock en Lexar Media brengen gebundelde USB-beveiligingspakket op de markt

Product beschermt tegen datalekken via USB flash apparaten

Rotterdam, 16 juni 2008 - DeviceLock, wereldwijd toonaangevend op het gebied van endpoint-device-beveiligingscontrole software en Lexar Media, marktleidende provider van opslagproducten voor digitale media, brengen gezamenlijk een multi-layer, centraal gemanaged endpoint-beveiligingspakket op de markt. De bundel omvat DeviceLock software en de Media SAFE PSD S1100 USB flash drive. Na een aantal succesvolle testinstallaties breidt DeviceLock de beschikbaarheid van het product verder uit door het aan te bieden aan klanten over de hele wereld.

Een van die klanten is Armanino McKenna, een accountancy en business consultancy firma in Californië. "Accountants zijn altijd onderweg tussen hun eigen kantoor en dat van de klant. Soms wordt er vanuit huis gewerkt, dus dan zijn flash drives heel handig," legt Doug Miller, IT-directeur bij Armanino McKenna uit. "Maar we hebben ook te maken met federale wetgeving, wetgeving van de afzonderlijke staten en privacywetgeving. Door DeviceLock te gebruiken in combinatie met apparaten die voorzien zijn van versleutelde hardware, hebben we het beste van twee werelden in handen. Als deze USB-drives gestolen worden of zoek raken, is de aanwezige data nog steeds beschermd. Daarbij hebben we DeviceLock voor het centrale management van lokale poorten en drives op de PC's van medewerkers, zodat alleen toegestane apparaten kunnen worden gebruikt."

Gecentraliseerde controle
"Er is een logische, aanvullende relatie tussen de DeviceLock software en de SAFE PSD S1100 USB flash drive van Lexar voor de zakelijke markt. De hardwarebeveiliging zorgt ervoor dat alle data die gedownload is naar de drive, niet kan worden gezien door een ongeautoriseerd persoon," zegt Brad Anderson, directeur product marketing bij Lexar Media. "DeviceLock biedt een gecentraliseerde controle en interne beleidshandhaving via USB, zodat alleen geautoriseerde apparaten en gespecificeerde gebruikers toegang krijgen."

DeviceLock voorkomt dat medewerkers hun persoonlijke apparaten gebruiken om waardevolle informatie mee te nemen buiten het bereik van hun werk en de richtlijnen van het IT-beveiligingsbeleid. Met een overzichtelijk centraal management platform dat volledig geïntegreerd is met het Microsoft Active Directory® Group Policy, zorgt DeviceLock software ervoor dat administrators de toegang van gebruikers tot alle soorten apparaten en lokale poorten op hun werkplek precies kunnen controleren, monitoren, registreren, analyseren en schaduwkopieën kunnen maken.

Het blokkeert ook automatisch de activiteiten van alle hardware keyloggers-apparaten die onopvallend de toetsaanslagen van gebruikers registreren en zo wachtwoorden, gebruikers-ID's, creditcardnummers en andere persoonlijke informatie achterhalen. De software beschermt proactief tegen het weglekken van data via lokale poorten en tegen concernbrede netwerkinfiltratie door computervirussen, spyware of andere schadelijke software die bekend staat als malware. Deze extra beschermingslaag zorgt voor een aanzienlijke reductie van zakelijke risico's als gevolg van fouten van personeel, kwaadwillende handelingen of onoplettendheid.

Integrale aanpak
"Deze samenwerking met Lexar wordt toegejuicht door klanten zoals Armanino Mckenna, omdat het voor hen de taak van het integraal aanpakken van de databeveiliging verlicht," aldus David Matthiesen, sales directeur bij DeviceLock, Inc. "Hiermee zetten we onze strategie voort door met encryptie-providers en apparatenontwikkelaars het beste en veiligste product te leveren, om klanten te beschermen tegen elk datalek."

Voor meer informatie over DeviceLock software kijkt u op www.devicelock.com. Voor meer informatie over de Lexar SAFE PSD S1100 USB flash drive kijkt u op www.lexar.com/enterprise.

Beschikbaarheid
De gebundelde oplossing DeviceLock/Lexar SAFE-PSD (Secure Access For Enterprise - Personal Storage Device) is per direct verkrijgbaar via de site van DeviceLock of via geselecteerde branchegenoten.

Over DeviceLock Inc.
Al vanaf de start in 1996 als SmartLine, heeft DeviceLock softwareproducten ontworpen voor de endpoint-device-controle bij bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende grootte. Meer dan 3 miljoen apparaten in meer dan 55.000 organisaties zijn zo beveiligd. DeviceLock heeft een lange lijst van zakelijke klanten, waaronder financiële instellingen, lokale en landelijke overheidsorganisaties, geheime militaire netwerken, zorginstellingen, telecommunicatiebedrijven en onderwijsinstellingen. DeviceLock, Inc. is een internationale organisatie met kantoren in San Ramon (Californië, VS), Londen (UK), Ratingen (Duitsland), Moskou (Rusland) en Milaan (Italië).

Over Lexar Media, Inc.
Lexar Media is de leidende distributeur en producent van NAND flash en DRAM geheugenproducten onder de merknamen Lexar en Crucial. Lexar verkoopt ook flash memory producten onder het merk Kodak. Voor meer informatie over Lexar, kijk op www.lexar.com. Voor meer informatie over Crucial producten kijk op www.crucial.com. Lexar Media Inc is een dochteronderneming van Micron Technology Inc en Lexar Media is onderdeel van Micron Europe Limited, onderdeel van Micron Semiconductor Asia Pte Ltd. en onderdeel van Micron Japan LTD.

Over Micron Technology Inc
Micron Technology Inc is een wereldwijd toonaangevende provider van vooruitstrevende halfgeleiderproducten. In zijn wereldwijde productieprocessen ontwikkelt en verkoopt Micron DRAMs, NAND flash memory, CMOS image sensors, andere onderdelen voor halfgeleiders en geheugenmodules voor het gebruik bij toonaangevende computertechnologie, consumentenproducten, netwerkproducten en mobiele producten. De 'common stock' van Micron wordt verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE) onder het symbool MU. Voor meer informatie over Micron Technology Inc, kijk op www.micron.com.

COPYRIGHT ©2008 DeviceLock, Inc. Alle rechten zijn voorbehouden. DeviceLock® en het DeviceLock logo zijn geregistreerde handelsmerken van DeviceLock, Inc. Lexar en het Lexar logo zijn handelsmerken Lexar Media Inc een dochteronderneming van Micron Technology Inc. Alle andere productnamen, handelsmerken of handelsmerken die hier worden genoemd zijn handelsmerken van de betreffende eigenaar(s).