Nationale Bank van Belgie


De Nationale Bank van België vernieuwt haar website

2008-06-16

Op 16 juni is de Nationale Bank van start gegaan met een vernieuwde versie van haar website. De surf- en opzoekingswijzen alsook de voorstelling van de informatie zijn in verschillende opzichten verbeterd.

De classificatie van de doelgroepen, zoals die bestond in de vroegere versie, is herschikt in "Particulieren en scholen ", "Pers", "Bedrijven", "Wetenschappelijke wereld " en "Aandeelhouders"; aan deze doelgroepen zijn vijf specifieke pagina's gewijd: Het algemene - en verduidelijkte - menusysteem blijft constant, ongeacht de doelgroep.

De vier onderverdelingen op de welkomstpagina bieden vlotter toegang tot een rijkere inhoud. De eerste onderverdeling, "Nieuws", biedt plaats voor de recente actualiteit van de Bank. De meest recente statistieken zijn opgenomen in de "Kerncijfers". De onderverdeling "Publicaties" bevat alle recentelijk gepubliceerde documenten. De planning voor de komende publicaties en evenementen, ten slotte, bevindt zich onder de tab "Binnenkort".

Het produceren en verspreiden van economische en financiële informatie behoort tot de verantwoordelijkheden van de Nationale Bank. De opfrissing van haar website is in de eerste plaats bedoeld om de bezoekers een betere dienstverlening te bieden. Door die opfrissing bereikt de instelling ook twee van haar fundamentele doelstellingen: het toegankelijker maken van haar diensten en het verbeteren van het zicht op haar werkzaamheden. In de mate van het mogelijke wordt de informatie in vier talen aangeboden: het Frans, het Nederlands, het Duits en het Engels.

Voor meer informatie, bezoek de site www.nbb.be.