Senternovem


20-05-2008 | Cursussen in zomer 2008: Meld u aan!

Binnenkort start de BodemBreedAcademie (BBA) weer een aantal cursussen, waaronder de Basiscursus bodemecologie, TopCursus verontreinigde bodems en de cursus Bodem voor Milieutoezichthouders (BoMil).

Basiscursus bodemecologie - verstandig beheren en saneren Op 17 juni start de basiscursus bodemecologie. In de regelgeving rond bodemverontreiniging ligt de nadruk op de gehalten aan chemische stoffen in de bodem. De biologie en de effecten op het bodemecosysteem zijn nogal eens een black box. Met deze nieuwe praktijkgeoriënteerde cursus wordt inzicht gegeven in het belang van het bodemecosysteem en de effecten van verontreinigingen hierop. Beslissingen over vast te stellen Lokale Maximale Waarden in het kader van het Besluit bodemkwaliteit komen aan bod, maar ook beslissingen over beheer van (ernstig) verontreinigde gronden en bodemsaneringsafwegingen. Hebt u hiermee te maken? Meld u zich dan aan voor deze cursus. De cursus wordt kosteloos aangeboden door SenterNovem/Bodem+, SKB en het platform bodemleven.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bodembreedacademie.nl.

TopCursus verontreinigde bodems
Op17 juni aanstaande start er weer een Topcursus Verontreinigde Bodems. Deze tweedaagse cursus wordt wegens succes voor 2e keer georganiseerd door Wageningen Universiteit. De cursus geeft inzicht in de nieuwste kennis en meest recente ontwikkelingen op het gebied van bodemsanering. Na afloop kunnen de cursisten hun opgedane kennis gebruiken om het gemeentelijk en provinciale bodembeleid vorm te geven en uit te voeren. Aanmelden is nog mogelijk, maar er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Cursus Bodem voor Milieutoezichthouders (BoMil) Het SIKB (platform bodemhandhaving) en LOM (Landelijke overleg milieuwethandhaving) hebben een opleidingsprogramma ontwikkeld specifiek voor milieuprofessionals, zoals toezichthouders en opsporingsambtenaren. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer het Besluit Bodemkwaliteit, bodembeheer en management van toezicht. Voor meer informatie en aanmelden: www.bazn.nl.

De BodemBreedAcademie (BBA), een samenwerkingsverband van SIKB, SKB en SenterNovem/Bodem+, wijst bodemprofessionals de weg in bodemcursussen en -opleidingen. De BBA streeft naar hogere kwaliteit in het huidige opleidingsaanbod en neemt initiatief voor de ontwikkeling van nieuwe cursussen. Daarbij werkt de academie samen met reguliere opleidingsinstellingen, zoals de Wageningen Universiteit en de Bestuursacademie BAZN
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bodembreedacademie.nl