Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 18 juni 2008, Franeker Courant

Ontwerpbestemmingsplan "Partiële herziening van het Bestemmingsplan Franeker-Westelijke woongebieden"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan "Partiële herziening van het Bestemmingsplan Franeker-Westelijke woongebieden" met bijbehorende stukken met ingang van 19 juni 2008 gedurende zes weken voor een ieder, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker, ter inzage ligt.

Het onderhavige plan omvat een partiële herziening van het bestemmingsplan Franeker-Westelijke woongebieden. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld op 10 mei 2007 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân op 23 juli 2007.

Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State d.d. 18 juli 2007 met kenmerk 200607929/1/M3 vindt een partiële herziening plaats voor het bestemmingsplan Franeker - Westelijke woongebieden.

De partiële herziening heeft tot doel om binnen de bestemming Verkooppunt van motorbrandstoffen de aanduiding "verkooppunt motorbrandstoffen met lpg", "vulpunt lpg" en de aanduiding "opslagpunt lpg" op te nemen.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.
Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevrouw M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380435).

Ontwerpbestemmingsplan partiële herziening bestemmingsplan "Buitengebied 2001" (Rijksstraatweg 7 te Zweins)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan partiële herziening "Buitengebied 2001" (Rijksstraatweg 7 te Zweins" met bijbehorende stukken met ingang van 19 juni 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Desgewenst kan het ontwerpbestemmingsplan buiten kantooruren ten minste gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien. Hiervoor kan, gedurende de termijn van terinzagelegging, een afspraak gemaakt worden met mevrouw M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380435).

Het voorliggende plan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan "Buitengebied 2001" ten behoeve van de uitbreiding van het schoonmaak- en gevelreinigingsbedrijf aan de Rijksstraatweg 7 te Zweins. De uitbreiding, middels de realisatie van een loods ten behoeve van het stallen van het rijdende materieel, zal aan de zuidkant van het bedrijf plaatsvinden.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.
Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevrouw M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380435).

Ontwerpbesluit monumentenaanvraag

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen van:

De heer Loman voor het plaatsen van een buitentrap en een hekwerk op het perceel Zilverstraat 24/26 te Franeker.

Wij zijn voornemens de gevraagde vergunning onder voorwaarden te verlenen.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijlagen, liggen met ingang 19 juni 2008 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8:30 tot 12:00 uur ter inzage en op woensdags van 8:30 tot 16:30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders, postbus 58, 8800 AB Franeker.

Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij mevrouw A.M. Alma van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380448.

Een afschrift van de zienswijze zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een zienswijze indient kan door middel van een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat de definitieve besluitvorming afwijkt van het ontwerpbesluit.

Verlening Monumentenvergunning archeologie

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een monumentenvergunning archeologie is verleend voor:

Halambvo BV voor het vervangen van een gasleiding op het perceel met de kadastrale aanduiding: Sexbierum, G-604 gelegen aan de Konkelswei te Oosterbierum.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:
naam en adres van de indiener;
de dagtekening;
een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerpbesluit.

Besluitenlijst gemeenteraad

De gemeenteraad heeft in de openbare vergadering van 5 juni 2008 - die is voortgezet op 11 juni - besloten tot het:

1. starten van een vrijstellingsprocedure voor de herbouw van een loods op het perceel Skippersdykje 2 te Pietersburum;
2. delegeren van de bevoegdheid tot beoordeling van de jaarstukken van de Stichting Radius;

3. benoemen van een externe accountant voor de periode 2008-2012;
4. vaststellen van de Voorjaarsnota 2008;

5. het beschikbaar stellen van een aanvullend krediet voor: de exploitatie van cultureel centrum De Koornbeurs, het aangepaste bouwplan van de CBS "de Toermalijn";
6. kennis nemen van de collegeconclusies n.a.v. het rapport `aanvullend onderzoek buitensportaccommodaties';
7. het vaststellen van de 39e t/m 44e begrotingswijziging 2008.

Besluiten college van b&w 10 juni 2008

Onderwerp:
Beëindiging gebruik van de OBS de Oanset, Hoofdstraat 4 te Ried. Besluit:

1. Op basis van een gezamelijk te ondertekenen akte verklaren het college en het schoolbestuur dat het onderwijsgebruik is beëindigd en dat het gebouw zijn onderwijsbestemming verliest.
2. Voor het betreffende gebouw afzien van het opstellen van een staat van onderhoud.

Onderwerp:
Verordeningen WSW: cliëntenparticipatie, persoonsgebonden budget begeleid werken in de Wsw en wachtlijstbeheer Wsw. Besluit:

1. De drie aangeboden verordeningen Wsw ter vaststelling voorleggen aan de raad.

2. Kennisnemen van het voorstel van het AB van Fryslân West om per kwartaal de genoemde informatie aan uw college te verstrekken.

Onderwerp:
Beëindiging subsidierelatie met Thuiszorg Het Friese Land voor de Jeugdgezondheidszorg 0 tot 4-jarigen.
Besluit:
Beëindig de subsidierelatie voor de JGZ 0-4 jaar met Thuiszorg Het Friese Land per 1 januari 2009.

Onderwerp:
Programmabegroting 2009, begrotingswijziging programbegroting 2008 en de jaarstukken 2007 van de Dienst Sociale Zaken & Werkgelegenheid Noardwest Fryslân.
Besluit:
Voorstel aan de raad voorleggen.

Onderwerp:
Subsidie Vluchtelingenwerk.
Besluit:
De huidige subsidierelatie met Stichting Vluchtenlingenwerk Fryslân vanaf 1 januari 2009 beëindigen.

Onderwerp:
Verzoek om ontheffing van art. 5.1.2. van A.P.V. (Algemeen Plaatselijke Verordering) om het parkeren van bedrijfsauto's op de openbare weg te legaliseren, af te wijzen.
Besluit:

1. Verzoek om ontheffing van art. 5.1.2. van de A.P.V. afwijzen.
2. Verbodsbepaling A.P.V. handhaven.

Onderwerp:
Ontwerp-beleidsrekening 2007 van Hulpverleningsdienst Fryslân. Besluit:
Kennisnemen van de ontwerp-beleidsrekening 2007 van Hulpverleningsdienst Fryslân en deze voor het geven van zijn zienswijze onder de aandacht van de raad brengen.

Onderwerp:
Project Dorpsbelang Peins "Peinserbos".
Besluit:

1. Een subsidie toekennen van euro 7500.- uit het budget plattelandsprojecten.

2. Een subsidie toekennen van euro 6750,- uit het Dorpsvisiefonds.

Onderwerp:
Frysk Belied 2008.
Besluit:
Een subsidiebedrag van EUR 10.000,00 toekennen aan het primair onderwijs

Onderwerp:
Controleprotocol 2008.
Besluit:

1. Kennisnemen van het controleprotocol 2008.
2. Het controleprotocol 2008 door de gemeenteraad laten vaststellen.

Onderwerp:
Begrotingswijzigingen.
Besluit:
De 45e t/m de 50e begrotingswijziging conform aan de raad aanbieden.

Onderwerp:
Onderzoeksrapport 'Inhuur derden'.
Besluit:
Leg het onderzoeksrapport voor wensen en bedenkingen voor aan de Raad.

Onderwerp:
Marap I 2008.
Besluit:

1. Concernmarap I 2008 vaststellen.

2. Afdelingsmarap I 2008 voor kennisgeving aannemen, inclusief de verleende mandaten.

3. De aangegeven financiële afwijkingen bij begrotingswijziging voorleggen aan de raad.

4. De als zodanig aangegeven investeringen definitief afsluiten.

Onderwerp:
Bestuursrapportage I 2008.
Besluit:
Conform aan de raad aanbieden voor de vergadering van 26 juni 2008.

Wet milieubeheer

Melding
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41van de Wet milieubeheer bekend, dat in mei 2008 een melding is binnengekomen van:

APK Keuringsstation G. van der Oest, De Wieken 25 te Franeker. Een melding op grond van het Activiteitenbesluit voor het uitbreiden van het keuringsstation met reparatiewerkzaamheden. Y.P.M. Hettinga, Lutje Lollum 6 te Franeker. Een melding op grond van het Besluit landbouw Milieubeheer betreffende een uitbreiding van de inrichting met een wagenloods.

Omdat bovengenoemde besluiten gebaseerd zijn op algemeen geldende regels en voorschriften (8.40 amvb's ) die het milieu beschermen, bestaat er geen mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen en het instellen van beroep. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker

Ontwerpbestemmingsplan "Franeker - Industrieterrein West"

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het Ontwerpbestemmingsplan "Franeker - industrieterrein West" met bijbehorende stukken met ingang van 19 juni 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan "Franeker - Industrieterrein West" geeft een planologisch-juridische regeling voor een gebied gelegen aan de zuid­ westzijde van Franeker. Het plangebied wordt aan de noordzijde be­ grensd door de Harlingerweg en aan de zuidkant door het Van Harinxmakanaal. De oostzijde van het plangebied wordt begrensd door het woongebied Frisia en de westkant door de komgrens tussen het industrieterrein en het buitengebied van de gemeente Franekeradeel.

Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft. Met het plan wordt daarnaast ook ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen op het terrein, zoals de mogelijkheid voor het realiseren van perifere detailhandel.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58,
8800 AB FRANEKER.
Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot de heer C. Tasma van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380433).

Verleende aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat aanlegvergunning is verleend voor:

voor het aanbrengen van het oeverbeschoeiing in de Achlumervaart (NZ) nabij de Ludingaweg;
het ophogen van de oever aan de Achlumervaart (NZ), direct te oosten van Achlum;
voor het aanbrengen van het oeverbeschoeiing in de Achlumervaart (ZZ), direct te oosten van Achlum.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, op grond van de Algemene wet bestuursrecht bij ons college een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na de dag van verlening van de vergunning.

Ook bestaat de mogelijkheid een verzoek om voorlopige voorziening te vragen bij de president van de arrondissementsrechtbank te Leeuwarden.

Het bezwaarschrift en eventueel het verzoek om voorlopige voorziening dienen te worden ondertekend en te zijn voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waarte­ gen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Franeker, 18 juni 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:
het bouwen van 4 appartementengebouwen en het realiseren van de terreininrichting van het "Dexelveld" (tussen de Prof. Vitringastraat en de Prof. Andalastraat) in de Professorenbuurt te Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van
19 juni 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn/haar zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen, of telefonisch op nummer
0517-380449.

Franeker, 18 juni 2008.
De burgemeester voornoemd,
M.J. Haveman.