Politie Drenthe

Dinsdag

Hoogeveen, 17-06-2008

Motorrijder licht gewond

ROLDE Op de rotonde in de Grolloerstraat met de Landschrijverlaan en de Volmachtenlaan in Rolde raakte maandagmorgen een 45 jarige motorrijder uit Assen gewond. De man reed over de rotonde en een personenauto, bestuurd door een 34 jarige vrouw uit Rolde, verleende hem geen voorrang. De auto raakte de motor waardoor deze kwam te vallen. De bestuurder raakte gewond aan een been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (08-145771)

Man gewond bij eenzijdig ongeval (vervolgbericht)

EEXT Het eenzijdig ongeval waarover maandag een kort bericht in de persberichten stond vond niet plaats op de Gieterstraat in Rolde maar op de Provinciale weg bij Eext ter hoogte van de Heidehoeve. De bestuurder was een 62 jarige inwoner van Gieten. Door nog onbekende oorzaak reed de man tegen een links van de weg staande boom. Volgens getuigen reed de auto heel geleidelijk naar links. Mogelijk dat de man onwel is geworden. De brandweer en een mobiel medisch team (heli) verleenden assistentie. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het UMC in Groningen. (08-145811)

Alcohol breekt slechts langzaam af

HOOGEVEEN Op de Koppeling in Hoogeveen controleerde de politie maandagmorgen een 29 jarige automobilist uit Zuidwolde. De ademtest die de politie afnam toonde aan dat hij alcohol had gebruikt. Volgens zijn verklaring had hij de voorgaande nacht omstreeks 01.00 uur zijn laatste biertje gedronken. Toch toonde een ademanalyse om 10.00 uur de volgende ochtend nog een alcoholgehalte aan van 1 promille. Veel te veel dus. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en de politie maakt proces-verbaal op. (08-145802)

Caissière betrapt

EMMEN In een supermarkt in Emmen is maandagmiddag een 17 jarige caissière uit die plaats betrapt op het wegnemen van geld. De bedrijfsleiding vermoedde al enkele weken dat het meisje geld wegnam uit de kassa. Maandag liep ze tegen de lamp. De politie werd gewaarschuwd en het meisje is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Namens de winkel is aangifte gedaan. (08-146004)

Vernielingen

ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar de personen die het afgelopen weekeinde veel vernielingen hebben gepleegd bij een in aanbouw zijnd gebouw aan de Van Riebeeckstraat in Assen. Zo werden o.a. een 12-tal zakken betonmortel leeggegooid over een parkeerdek, werden betonnen tegels kapot gegooid, werden sloten dicht gekit en werd dakleer kapot gesneden. Ook werd een hele verdieping onder water gezet door een kraan los te draaien. Een schadebedrag is nog niet bekend. Namens de aannemer is aangifte gedaan. (08-145874)

Auto tegen boom

RUINERWOLD Een 47 jarige vrouw uit Nijeveen raakte maandagmiddag ernstig gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op het Haakswold bij Ruinerwold. Volgens een getuige was de vrouw met haar auto in de rechterberm geraakt. Kennelijk probeerde de vrouw te corrigeren want de auto schoot naar links en kwam in een slip. Hierna kwam de auto met de linkerkant tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met ernstige verwondingen overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De bandweer en een Mobiel Medisch Team (traumaheli) verleenden assistentie. (08-146008)

Vernieler aangehouden

COEVORDEN Doordat getuigen een goed signalement gaven kon de politie maandagavond een 20 jarige jongen uit Coevorden aanhouden die op de Oostersingel een elektriciteitskast had vernield. De getuigen waren brandweermensen die bezig waren met een oefening. De jongen was al tijdens de oefening erg vervelend en toen de brandweermensen zagen dat hij de kast vernielde werd de politie gebeld. De jongen was toen al weggefietst maar kon dus door het goede signalement worden opgespoord. Hij bekende de vernieling. Na het afleggen van zijn verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-146054

Geen voorrang

EMMEN Op de kruising van de Houtweg met de Laan van de Bork en de Laan van de Marel botsten maandagavond twee autos op elkaar. Drie personen raakten licht gewond. Een 82 jarige automobilist uit Schoonebeek verleende geen voorrang aan een 42 jarige automobiliste uit Emmen. Beide bestuurders en de 79 jarige vrouw van de man uit Schoonebeek raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (08-146037)

Ruiten ingeslagen

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden de ruiten in de voordeur van een woning aan de Buitenbree in Assen vernield. Omwonenden zagen dat een jongeman op een fiets de ruiten insloeg en daar wegreed. De bewoner heeft geen idee waarom dit gedaan is. De politie stelt een onderzoek in. (08-146090

Voor informatie over deze berichten of om met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.