Politie Groningen

Dinsdag 17 juni 2008

Provincie Groningen, 17-06-2008

Groningen: man door het lint

Een 32-jarige bewoner van de Bentismaheerd werd maandagnacht aangehouden nadat hij op straat door het lint was gegaan. De politie had kort ervoor de gemoederen weten te sussen nadat de man waarschijnlijk onder invloed van alcohol in de buurt voor overlast had gezorgd. De agenten waren de straat nog niet uit of de man zorgde opnieuw voor problemen en stond tegen de deur van een straatgenoot te schoppen. Dat ging met dusdanig geweld gepaard dat hij letsel aan zijn voet opliep. De man werd aangehouden en ingesloten.

Groningen: diefstal fiets mislukt

Een vrouw wist maandagavond op de Van Heemskerckstraat de diefstal van een fiets te voorkomen. Ze zag dat een man het slot van een fiets probeerde open te breken en sprak hem daar op aan. De fietsendief koos daarop het hazenpad, gevolgd door de vrouw en enkele omwonenden. De inmiddels gealarmeerde politie wist de man, een 40-jarige inwoner van Groningen, even verderop aan te houden. Daarbij bedreigde hij de vrouw. Tegen de 40-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: schade na koperdiefstal

Onbekenden hebben afgelopen weekend 30 meter koper gestolen uit een in aanbouw zijnde bedrijfshal aan de Demeterlaan in Veendam. Maandagmorgen ontdekten medewerkers van het bedrijf dat er koper verdwenen was. De verdachten hebben veel vernielingen gepleegd om het metaal mee te kunnen nemen. De schade aan het pand is groot. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Stadskanaal: verkeerscontrole

De politie heeft maandagavond in de omgeving van Stadskanaal een verkeerscontrole gehouden. In totaal werd 100 keer proces-verbaal opgemaakt en werden 478 blaasproeven uitgevoerd. Een persoon zat onder invloed van alcohol achter het stuur. Deze 34-jarige automobilist uit Stadskanaal had ook nog voor ruim 1000 euro aan boetes open staan. 11 kentekens werden ingenomen in verband met technische gebreken aan de voertuigen. In 9 gevallen ging het om zogenaamde gepimpte autos. Autos waarbij het aantal decibel (db) hoger ligt dan officieel is toegestaan. Een auto produceerde 111 db, terwijl voor deze auto 81 db het maximum is. Bij snelheidscontroles werden 16 bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid was 81 km/u in de Hoofdstraat in Ter Apelkanaal. 21 personen droegen geen gordel.

Bellingwolde: man valt van dak

Een 43-jarige inwoner van Bellingwolde is maandagmiddag in zijn woonplaats van een dak gevallen. De man was aan de Rhederweg bezig met werkzaamheden aan een woning. Hij gleed weg en kwam vier meter lager op de grond terecht. Hij is met letsel aan rug en bekken naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Meedhuizen: vrachtwagenchauffeur gewond bij ongeval

Bij een verkeersongeval op de N362 bij Meedhuizen is maandagavond een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bellingwolde gewond geraakt. De man kreeg ter hoogte van de Geefweersterweg geen voorrang van een 43-jarige automobiliste uit Termunten. De vrouw wilde van de provinciale weg afslaan en zag de naderenden vrachtwagen over het hoofd. De vrachtwagenbestuurder probeerde de aanrijding te voorkomen door uit te wijken, maar kwam daardoor in een naastgelegen sloot terecht. Hij raakte echter nog wel het andere voertuig. Doordat de vrachtwagen in de sloot tot stilstand kwam, raakte de bestuurder bekneld. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Een kraan was nodig om het voertuig uit de sloot te halen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Houwerzijl: man overloopt inbreker

Een 37-jarige inwoner van Houwerzijl heeft maandagnacht een inbreker overlopen. De man hoorde vreemde geluiden in zijn bedrijfspand en nam een kijkje. Hij trof een 35-jarige plaatsgenoot aan in de kantine. De verdachte was juist bezig een tas te vullen met etenswaren. Eerder mistte de aangever ook al diverse etenswaren. Hij heeft aangifte gedaan. De politie heeft de inbreker ingesloten voor verhoor.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Bedum, Waldadrift: aantal geregistreerde voertuigen: 108, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 57 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 703, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Aduard, Heereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1139, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.