Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 17-06-2008

Gewapende overval

IJSSELSTEIN In de nacht van zondag 15 op maandag 16 juni werd een gewapende overval op een horecagelegenheid gepleegd.

Rond 02.00 uur hoorde twee medewerkers van een horecagelegenheid aan de Lorentzlaan gerommel bij het gebouw. Toen zij poolshoogte gingen nemen, zagen zij een man staan. De man bedreigde hen met een wapen en drong het gebouw binnen. Nadat de verdachte een nog onbekend geldbedrag had buitgemaakt, ging hij ervandoor.

Aan getuigen die in de nacht van zondag op maandag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Lorentzlaan of van de nabijgelegen carpoolplaats wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Autokraak

HOUTEN In de vroege ochtend van dinsdag 17 juni werd een verdachte aangehouden voor een autokraak.

Rond 04.00 uur zagen agenten een auto op de Utrechtseweg op een verdekte plaats geparkeerd staan. Zij gingen poolshoogte nemen en in de auto bleek een 18-jarige jongeman uit Utrecht te zitten. Hij had geen logische verklaring voor zijn aanwezigheid daar. Vervolgens werden de agenten aangesproken door een wegwerker die een stuk verderop met zijn collegas aan het werk waren. Hij verklaarde dat vlak daarvoor in een auto van hen was ingebroken en dat daarbij een laptop was gestolen.

Agenten stelden met een politiehond een onderzoek in. In de nabijheid van de auto van de 18-jarige Utrechter werd de laptop in het hoge gras aangetroffen. Daarop werd de Utrechter aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Een snorfietser werd op maandagavond aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Ook bleek zijn rijbewijs al te zijn ingevorderd.

Rond 23.10 uur zagen agenten op de Batauweg een snorfietser zonder verlichting rijden. Zij gaven hem een stopteken om hem te bekeuren. Bij het aanspreken van de verdachte, een 45-jarige man uit Utrecht, roken agenten een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken, waarna hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Utrechter 470 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden terwijl het rijbewijs was ingevorderd.

Mishandeling

NIEUWEGEIN Een man werd op maandagavond 16 mei mishandeld door een andere man. De verdachte werd aangehouden.

Rond 20.30 uur wilde een 28-jarige man uit Utrecht boodschappen gaan doen bij een winkel aan de Passage. Daar werd hij door een kennelijk dronken man aangesproken en vervolgens zonder enige aanleiding bij zijn keel gepakt. Het slachtoffer wist los te komen en waarschuwde de politie.

Agenten gingen ter plaatse. De verdachte, een 30-jarige man uit Nieuwegein, werd op de Passage aangetroffen. Hij werd aangehouden voor mishandeling en bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Hij zal na te zijn ontnuchterd, worden gehoord over de mishandeling.

Erg jong

NIEUWEGEIN Op maandag 16 juni werd een wel erg jonge winkeldievegge aangehouden.

Rond 17.10 uur zag een medewerker dat een klein meisje enkele blikjes frisdrank en een zakje chips uit de stellingen pakte en zonder te betalen de winkel uitliep. De medewerker hield het meisje, vijf jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aan en waarschuwde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en namen de wel zeer jeugdige verdachte mee naar het politiebureau. Zij werd later door een familielid van het politiebureau opgehaald. Zij mocht na een vermanend gesprek van een politieagent het politiebureau verlaten. Bureau Jeugdzorg wordt van de aanhouding in kennis gesteld.

Man gewond

IJSSELSTEIN Bij een aanrijding met een bromfiets raakte op maandag 16 juni een fietser gewond.

Rond 16.20 uur liep een 69-jarige man uit Nieuwegein met zijn fiets aan zijn hand over de Beneluxweg over het weggedeelte bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Hij wilde in een bocht te voet de weg oversteken, maar toen hij zag dat er verkeer over de rijbaan naderde, liep hij terug. Net op dat moment kwam hem een 39-jarige bromfietser uit Nieuwegein tegemoet rijden. De bromfietser probeerde hem te ontwijken, raakte met zijn achterzijde van zijn bromfiets de man, waarna de bromfietser onderuit ging.

De bromfietser liep meerdere schaafwonden, een pijnlijke enkel en verwondingen in zijn gezicht op. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De 69-jarige man had wel pijn aan zijn heup, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Uit de bocht

NIEUWEGEIN Een automobilist vloog op maandag 16 juni uit de bocht.

Rond 07.55 uur reed een 26-jarige automobilist uit Culemborg vanaf de Batauweg de Batenburg op. In de bocht verloor hij de macht over het stuur, raakte de stoeprand, schoot over het grasveld heen, reed door een portiek heen, botste tegen een stroomkastje en kwam uiteindelijk tegen een metalen hek tot stilstand.

De politie en GGD kwamen ter plaatse. De ambulancebroeder leek het gezien het mogelijke letsel van de Culemborger verstandig het dak van de auto te laten knippen. Dat werd door de brandweer gedaan, waarna het slachtoffer per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein werd gebracht. Door de aanrijding stond het dak van het portiek op instorten. Daarom werd de omgeving afgezet. De Culemborger had kennelijk een engeltje op zijn schouder zitten: uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij geen noemenswaardig letsel had opgelopen. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.