Politiebond ACP

17 juni 2008

Meer mensen aan het werk

Op maandag 16 juni verscheen het rapport van de commissie Bakker.

Bakker heet officieel de commissie Arbeidsparticipatie en werd in januari ingesteld door minister Piet-Hein Donner van Sociale Zaken. Aanleiding: een fors verschil van mening in de regeringcoalitie over de versoepeling van het ontslagrecht. De commissie Bakker moet het kabinet adviseren over de krapte op de arbeidsmarkt, zeker met het oog op de toenemende vergrijzing.

De opdracht voor de commissie Bakker luidde dan ook: onderzoek hoe er de komende decennia meer mensen aan het werk gaan en blijven, zodat de Nederlandse verzorgingsstaat houdbaar blijft. Tot 2040 daalt de beroepsbevolking met maar liefst 1 miljoen mensen, terwijl er op korte termijn alleen al 600.000 banen bij komen. Tegelijk gaan komen er 2,6 miljoen vacatures bij doordat mensen met pensioen gaan of arbeidsongeschikt worden. Versoepeling van het ontslagrecht lijkt met deze cijfers dus niet de nummer één prioriteit.

De commissie Bakker doet aanbevelingen over de geleidelijke verhoging van de AOW leeftijd (van 65 jaar naar 67 jaar vanaf 2016), de betaling van de AOW, persoonlijke werkbudgetten om scholing te financieren, inkorten van de WW etc.

De ACP is aangesloten bij de Vakcentrale CNV. Het CNV volgt de aanbevelingen van de commissie Bakker over arbeidsparticipatie op de voet. Daar waar de uitkomsten en de daarop volgende kabinetsbesluiten consequenties hebben voor de politiesector, informeren wij jou daarover. Ben je benieuwd naar de reactie van het CNV op het rapport Bakker? Via de onderstaande link lees je meer.

---

Links:
www.cnv.nl/home/nieuws/artikel/29500/

Geef je stem...
Waardering: 5.0 uit 5. 3 stem(men).
Klik op een ster om je waardering vast te leggen.