Provincie Noord-Holland

PS akkoord met extra investeringen

17-6-2008

Provinciale Staten (PS) hebben op 16 juni ingestemd met het voorstel van Gedeputeerde Staten om honderden miljoenen extra te investeren in de Noord-Hollandse samenleving.

Daarmee wil de provincie knelpunten in Noord-Holland, zoals het fileprobleem, sneller en duurzaam aanpakken. Hierbij wordt gedacht aan investeringen in wegen, openbaar vervoer, sociaal-culturele infrastructuur, landelijk gebied, klimaat en duurzaamheid en water. Daarnaast moet er ook geld worden uitgetrokken voor de provinciale huisvesting. Na de zomer wordt een uitgewerkt voorstel aan PS voorgelegd.

Het gaat in totaal om een bedrag van ongeveer 780 miljoen. Een groot deel hiervan wordt gedekt door de hogere opbrengsten uit de opcenten doordat er meer en zwaardere autos zijn dan eerder is geraamd. Voor het overige deel wordt de provinciale belastingen met 4 opcenten verhoogd. Daarmee blijft Noord-Holland de provincie met de laagste opcenten. Het betekent concreet voor de meeste autobezitters een gemiddelde verhoging van 10 per jaar.

Het voorstel voor deze extra investeringsimpuls is opgenomen in de lentenota, de voorloper van de begroting. PS hebben ook ingestemd met de andere voorstellen uit de lentenota. Meer informatie hierover kunt u vinden in het persbericht van 22 mei over de lentenota.

Ook hebben PS diverse moties aangenomen.

Nieuwsredactie