Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 17/06

TILBURG, 17 juni 2008

Politie houdt tweetal aan voor diefstal

TILBURG - De politie heeft gisteravond tegen 18.30 uur in een woning in de wijk de Heikant (Tilburg Noord) een 21 jarige man en zijn 20 jarige zus, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht diefstal te hebben gepleegd uit een bedrijf gevestigd aan het Lijnsheike.

De eigenaresse, een 30 jarige Tilburgse vrouw, bemerkte dat uit een kantoorruimte op de eerste verdieping van het bedrijf een laptop weg was. Onderzoek wees uit dat de twee verdachten, broer en zus van de aangeefster, hiervoor vermoedelijk verantwoordelijk waren. Gealarmeerde agenten troffen het tweetal aan in een woning in de wijk de Heikant. Op het bureau bekenden beiden de laptop te hebben meegenomen.

Bredanaar opgepakt voor heling / diefstal bromfiets

TILBURG - De politie heeft gisteravond tegen 20.30 uur in de Don Boscostraat een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden voor diefstal / heling van een bromfiets. Agenten zagen dat de jongen in de Don Boscostraat diverse malen poogde een bromfiets te starten wat niet lukte. Ook voerde het voertuig een oud verzekeringsplaatje. Tijdens het aanspreken bleek dat de jongen niet de eigenaar was maar de bromfiets "gevonden" had achter het Bernardusplein. Agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het bureau. De bromfiets is in beslag genomen.

Winkeldievegge loopt tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond de klok van 11.45 uur bij een supermarkt aan het Korvelplein een 38-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers zagen dat ze diverse goederen uit de rekken nam en deze zonder te betalen meenam. Buiten werd ze aangesproken door het personeel en overgedragen aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG - De politie onderzoekt een beroving die gisteravond plaats vond op de Korvelseweg. Een 22-jarige Tilburgse vrouw werd hiervan het slachtoffer en deed aangifte.

De vrouw liep gisteravond rond 23.30 uur over het trottoir van de Korvelseweg in de richting van het Minderbroederspad. Ter hoogte van het Minderbroederspad bemerkte ze dat een onbekende man naast haar kwam fietsten. De man greep plotseling haar handtas die ze op dat moment met het hengsel om haar schouder had hangen. Door de kracht waarop de man aan haar tas trok, kwam het slachtoffer ten val. Het lukte de verdachte de handtas los te krijgen waarop hij wegfietste in de richting van het park, gelegen tegenover het Minderbroederspad.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000

Politie controleert op het rijden door geslotenverklaring

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tussen 08.00 uur en 09.00 uur op de Dr. Deelenlaan een verkeerscontrole ingesteld ter hoogte van de aanwezige brug. Op de brug is een geslotenverklaring van kracht met uitzondering van (brom) fietsers, taxi's en lijnbussen. Agenten deelden in totaal drie bekeuringen uit aan bestuurders die handelden in strijd met de regel.

Auteur: Desiree Brabers