Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 18 juni 2008

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BouwvergunningEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij het Informatiecentrum tel. 2848484.

Rhijnspoor 300, reclame aanbrengen.

s-Gravenweg 341, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Paganinistraat 51, carport veranderen in garage.


1^e Articuslaan, 1^e en 2^e Lunarelaan, verkeersbruggen bouwen.

Merellaan 190, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Korenmolen 46, aanbouw zijgevel bouwen.

Jekerdal 24, dakkapellen aanbrengen.

Kapvergunningen

aangevraagd

Door de gemeente

Nabij Hilde erf 36


2 valse acacias (Robinia pseudoacacia Bessoniana) wegens uitbreiding parkeerplaatsen en ondergrondse containers. Herplant met 1 kastanje in de plantmaat 30/35 in het plantseizoen direct volgend op einde civiele werkzaamheden.

Door overigen:

Nabij Capelseweg bij spoorbrug

4 Abelen, 1 Robinia en loofhout (opschot) wegens verkeersonveiligheid en beperkt zicht op de gevelaanduiding. Geen herplant vanwege de verkeersveiligheid.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, tel. 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Aandachtspunt met betrekking tot de verleende kapvergunningen.

U wordt dringend verzocht om rekening te houden met nesten en broedende vogels, voor u tot vellen overgaat.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij

mw. H. Oranje, tel. 2848637.

Noodkap

Door de burgemeester is op 6 juni 2008 toestemming verleend voor de noodkap van een vijftal bomen (essen en esdoorns) vanwege omgevingsgevaar. De bomen stonden nabij het Reviusrondeel in het park aan de voorzijde van de flat. Voor deze bomen wordt via een reguliere vergunningprocedure bepaald of er herplant dient plaats te vinden.

INGETROKKEN

Door de gemeente Capelle aan den IJssel is op 12 juni 2008 de aanvraag voor een schietwilg (Salix alba) nabij trapveldje achterzijdeTrompstraat ingetrokken.

Bouwplan nieuw te bouwen bedrijfs-/kantoorgebouw voor Veenman B.V.

Procedure tot verlening van vrijstelling van het bestemmingsplan ex artikel 19, lid 1 van de

Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO).

Verzoek om bouwvergunning.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat van IJsselbouw B.V., Hollandsch Diep 61, alhier, een verzoek om bouwvergunning is ontvangen voor de bouw van een nieuw bedrijfs-/kantoorgebouw aan de Venkelbaan (Capelle Trade Centre) ten behoeve van Veenman B.V. Document Automatisering, Lylantse baan 11, Capelle aan den IJssel.

Vrijstellingsprocedure.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Hoofdweg 1998 omdat er circa 4000 m2/BVO kantoorruimte zal worden gerealiseerd.Het bestemmingsplan staat binnen de bestemming bedrijfsdoeleinden per bedrijfsvestiging niet meer toe dan de helft aan kantooroppervlak van het totale bedrijfsvloeroppervlak, met een maximum van 2000 m2 (artikel 5 voorschriften). Tevens is het bouwplan in strijd met het provinciaal beleid. Op grond hiervan mag er eveneens niet meer dan de helft aan kantooroppervlak per bedrijfsvestiging van het totale bedrijfsvloeroppervlak worden gerealiseerd, met een maximum van 3000 m2.

Om de realisering van het bouwplan mogelijk te maken dient de procedure tot verlening van vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO te worden gevolgd.

De raad heeft op 9/10 juli 2007 met het starten van deze procedure ingestemd. Tevens heeft de raad de bevoegdheid tot verlening van de vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO bij dit besluit gedelegeerd aan het college. Op 10 juni 2008 hebben wij besloten de vrijstellingsprocedure te starten.

Stukken ter inzage

Het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de (bouw-)aanvraag en de ontwerp-ruimtelijke onderbouwing liggen gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum aan de Rivierweg 111.

Vanaf donderdag 19 juni tot en met woensdag 30 juli 2008 kunt u deze stukken op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur inzien. Het ontwerp-vrijstellingsbesluit en de ruimtelijke onderbouwing kunt u ook raadplegen op de gemeentelijke website: www.capelleaandenijssel.nl.

Zienswijzen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging (19 juni tot en met 30 juli 2008) kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp-vrijstellingsbesluit naar voren brengen.

Dit kan schriftelijk aan: het college van burgemeester en wethouders. Voor het binnen genoemde periode mondeling naar voren brengen van zienswijzen maakt u een afspraak met mevrouw M.L. Vroonland (tel. 2848607) of de heer M.C. Engelaar (tel. 2848713) van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling.

De ontvangen zienswijzen worden bij de besluitvorming over het al dan niet verlenen van de vrijstelling betrokken.

Evenementenvergunningen

Aangevraagd door


· St. MAD: voor het organiseren van de jaarlijkse Kindervakantieweek in de wijk Schenkel van maandag 25 augustus 2008 tot en met vrijdag 29 augustus 2008;


· Jongerentheater Quint: voor het organiseren van de Jongeren Theaterdag, Comedia Capelle 2008, op zaterdag 6 september 2008 op het Stadsplein;

De evenementenaanvragen liggen voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de evenementenaanvraag kenbaar maken bij het college.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde zienswijzen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel