Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Team Kia van Muijlwijk - CCB Motorsport toont vechtlust

SPA-FRANCORCHAMPS - Maurice Visser en Pieter van Muijlwijk hebben de handen ineen geslagen en strijden dit seizoen samen in het Bravo Historic Championship met respectievelijk een Hillman Avenger Tiger en een Talbot Sunbeam TI. Vanwege drukke werkzaamheden van de rijders bij zowel de Classic Car Bodyshop in Molenaarsgraaf als de Kia-dealer in Schelluinen, moesten zij de eerste twee races missen. Des te gemotiveerder stonden zij echter afgelopen weekend in de startblokken tijdens de Spa Summer Classic op het legendarische circuit Spa-Francorchamps.

Visser en Van Muijlwijk, actief in klasse twee, begonnen het weekend met een kleine tegenvaller. Tijdens de kwalificatie op vrijdag koos men voor het zachte compound banden, dat uiteindelijk vanwege het wisselvallige weer een verkeerde keuze bleek te zijn. Na twee ronden kwalificeren was het circuit volledig opgedroogd en kwam het gekozen rubber helaas niet goed uit de verf. Dit resulteerde in de 24e startplaats voor Pieter en de 27e stek voor Maurice.

Beide rijders keken uit naar de race die zaterdagochtend om elf uur met een rollende start werd begonnen. Zij wisten dat door de slechtere startpositie meer rivalen ingehaald konden worden. Bij de start reden Visser en Van Muijlwijk zij aan zij door La Source en Eau Rouge; de meest spectaculaire bocht van het circuit. Maurice schoot zijn teamgenoot voorbij, maar niet veel later wist Pieter zijn collega te verschalken. Bij Visser viel kort daarop plotseling de benzinepomp uit, maar de 37-jarige piloot uit Hardinxveld-Giessendam wist zijn reservepomp in te schakelen en zijn weg te vervolgen. Hij had echter door het incident wel een aantal plaatsen verloren.

Van Muilwijk ging de strijd aan met een Alfa Romeo Giulia en een MG B. De 27-jarige rijder uit Schelluinen haalde alles uit de kast om zijn concurrenten het nakijken te geven, maar toch moest hij beide bolides bij het vallen van de finishvlag voor laten gaan. Uiteindelijk had Pieter wel zeven posities goed gemaakt. Maurice Visser leverde een spannende strijd met een BMW 635, Ford Escort en een Triumph Dolomite die hij alle drie op een mooie wijze wist te passeren. Met vier posities winst bleek de 23e plek deze race het maximaal haalbare. In de groep waar het duo is ingedeeld bleek het resultaat goed te zijn voor de zevende en achtste posities, waardoor zij met waardevolle punten huiswaarts keerden.

Maurice Visser: "Het is jammer dat we tijdens de kwalificatie op de verkeerde banden reden, maar achteraf gezien hebben we allebei een enorm leuk weekend gehad. Pieter heeft net als ik een mooie race gereden waarin we veel hebben kunnen vechten. Spa-Francorchamps is sowieso al een feest om op te rijden vanwege de prachtige omgeving en natuurlijk Eau Rouge. Het was fantastisch dat we daar samen doorheen gingen. De sfeer binnen het team was super en wij kijken nu al enorm uit naar de volgende race die op Zolder plaatsvindt."

In eerste instantie zou het team tijdens het eerste weekend van juli in Luxemburg aan de start verschijnen, maar dit evenement is afgelast. Hierdoor komen de snelheidsduivels uit Zuid-Holland pas op 30 augustus weer in actie. Dan vindt de race plaats in het voorprogramma van de 24 uur van Zolder, in België.

Maurice en Pieter van CCB Motorsport willen alle sponsors en relaties bedanken voor het in hun gestelde vertrouwen en het mogelijk maken om aan de start te verschijnen van het Bravo Historic Championship.