Gemeente Buren


Gemeente opent website woningbouw

Dinsdag 17 juni heeft de gemeente Buren de woningbouw website geopend. Op deze website vinden belangstellenden en belanghebbenden alle informatie over de woningbouwplannen in de gemeente Buren.

Per kern staat op een overzichtelijke manier aangegeven welke woningbouwplannen er zijn: de namen van de projecten, de soorten woningen die worden gebouwd, de precieze locatie en bij wie u terecht kunt voor de verkoop en verhuur van kavels en woningen. U vindt de informatie die u zoekt snel en eenvoudig, door te klikken op de kern van uw keuze. Vervolgens vindt u overzichtskaarten en beschrijvingen van de projecten. Daarnaast bevat de site achtergrond informatie over bijvoorbeeld bestemmingsplannen en de kavelverdeelregeling. U vindt de website op internet: http://woningbouw.buren.nl of via een link op de website van de gemeente, www.buren.nl.

Bouwen aan de toekomst

In de gemeente Buren worden de komende tien jaar op niet minder dan 50 grotere en kleiner locaties bijna 1.300 woningen gebouwd. Dit is nodig om de gemeente jong en levend te houden. De woningbouwplanning is ambitieus en niet alleen in kwantitatief opzicht. De gemeente hecht er waarde aan het huidige Nationale Landschap te koesteren en te beschermen. Tegelijkertijd zet de gemeente volop in op duurzaam bouwen, door zo weinig mogelijk milieubelastende materialen te gebruiken en woningen te laten bouwen met een zo laag mogelijk energieverbruik. Daarnaast hecht het gemeentebestuur er sterk aan met de toekomstige woningbouw tegemoet te komen aan de bestaande behoefte. Met de woningbouwopgave wordt dan ook rekening gehouden met verschillende doelgroepen, zoals starters, senioren, zorgbehoevenden, maar ook mensen die op zoek zijn naar een reguliere woning.