Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Jan Joosten

18/06/2008

De heer J.M.C. Joosten (77) ontvangt op 18 juni de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Deze krijgt hij voor zijn inzet voor ouderen in Nijmegen, in het bijzonder voor de Algemene Nederlandse Bond van Ouderen (ANBO) en de Seniorenraad in Nijmegen.

Van 1999 tot 2006 was Jan Joosten secretaris van de locale Nijmeegse afdeling van de ANBO, Algemene Nederlandse Bond van Ouderen. Hij heeft zich met veel inzet van tijd en energie ingezet voor de continuïteit van de locale ANBO. Tot nu toe is hij actief in de afdeling.

Daarnaast is Joosten sinds 2001 lid en vicevoorzitter van de Seniorenraad Nijmegen, als lid benoemd op voordracht van de locale ANBO. Ook werkt hij sinds 1999 voor Seniorenweb, dat het gebruik van het web onder ouderen bevordert en ondersteunt. Verder zet Joosten zich in voor de lichaamsoefening van ouderen in de wijk Brakkenstein en het verzorgingshuis annex aanleunwoningen in Brakkenstein.

Op woensdag 18 juni om 14.30 uur reikt burgemeester Thom de Graaf de Zilveren Waalbrugspeld uit tijdens de laatste bestuursvergadering van de Seniorenraad Nijmegen. De vergadering vindt plaats in hostellerie Rozenhof, Nijmeegsebaan 114, 6564 CK Heilig Landstichting.