PERSBERICHT

Barilla holding verkoopt quality bakers aan bakkersland

Parma, Italië en Hedel, Nederland,18 juni 2008

Barilla Holding, wereldwijd marktleider in de pasta-industrie en Europees markleider in de bakkerijindustrie, en Bakkersland Groep B.V., een belangrijke speler in de Nederlandse brood- en gebaksindustrie, hebben een overeenkomst getekend voor de verkoop van de activiteiten van Quality Bakers B.V (voorheen Kamps Nederland B.V.) aan Bakkersland Groep B.V.

De voorgenomen transactie zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en zal daarnaast voor advies worden voorgelegd aan beide ondernemingsraden.

Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur voor Bakkersland Groep. Stamford Partners was financieel adviseur en De Brauw Blackstone Westbroek was juridisch adviseur van Barilla en Quality Bakers.


---

Over Barilla Holding

Barilla Holding SpA bestaat uit Barilla GR Fratelli, Lieken en Harry's en is internationaal actief met de merken Barilla, Mulino Bianco, Pavesi, Voiello, Wasa, Misko, Filiz, Yemina en Vesta, Academia Barilla, Lieken Urkorn, Golden Toast, Harry's en La Bella Easo.

Barilla Holding is, samen met de aan haar gelieerde ondernemingen, wereldleider op de pastamarkt en in Italië nummer één op het gebied van bakkerijproducten (Mulino Bianco). Daarnaast is Barilla de grootste producent van brood- en bakkerijproducten in Duitsland (Lieken) en Frankrijk (Harry's). Barilla heeft 65 fabrieken in 11 landen en heeft 19.000 werknemers in dienst.

Over Bakkersland

Bakkersland is een belangrijke speler op de Nederlandse markt voor verse bakkerijproducten. Bakkersland levert dagvers brood, specialiteiten, winkelafbak, thuisafbak en gebak aan de Nederlandse foodretail- en foodservicemarkt. Tevens is Bakkersland actief in de export binnen West Europa. Bakkersland heeft 1.600 medewerkers, 16 bakkerijen en een hoofdkantoor in Hedel. In 2007 realiseerde Bakkersland een netto omzet van EUR 350 miljoen.

Over Quality Bakers

De kernactiviteit van Quality Bakers is productie van vers brood voor de Nederlandse markt. Naast deze kernactiviteit produceert en distribueert Quality Bakers diepvries- en gekoelde afbakproducten en overige specialiteiten zoals gebak en patisserie. Het hoofdkantoor van Quality Bakers is gevestigd te Reeuwijk. Quality Bakers heeft 7 bakkerijen en circa 800 mensen in dienst. In 2007 boekte Quality Bakers een netto omzet van ongeveer EUR 170 miljoen.