Gemeente Leeuwarderadeel


Voetbalverenigingen Stiens bieden kunstgrasrapport aan!

18-06-2008 14:14

De voetbalverenigingen VV CSL en VV Stiens hebben onderzoek gedaan naar de behoeftes om op langere termijn onder redelijke omstandigheden in Stiens te kunnen voetballen.

Op dinsdag 17 juni jl. hebben de voorzitters van vv CSL en vv Stiens de uitkomsten van dit onderzoek in gemeentehuis in Stiens overhandigt aan burgemeester E. Ter Keurs en wethouder sportzaken, mevrouw F. Haites.

Gezien de groei van het aantal leden van de voetbalverenigingen in Stiens blijken de huidige capaciteit van zowel de voetbalvelden als de kleedgelegenheden ontoereikend te zijn. Met name bij de E en F pupillen en bij het dames- en meisjesvoetbal is een stijgende lijn waar te nemen. De huidige velden en het trainingsveld worden zwaar overbelast waardoor de kwaliteit snel achteruit gaat.

De kwaliteit van de grasmat staat, met de huidige belasting van de velden, zwaar onder druk en deze belasting zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen nu ook het damesvoetbal zich steeds verder ontwikkelt, zo schrijven de beide verenigingen in hun rapport.

Gezien de huidige situatie en de genoemde ontwikkelingen, maken de besturen van de voetbalclubs zich toch wel zorgen over de verslechterende situatie. Daarnaast is het wenselijk de capaciteit van de accommodatie te verbeteren c.q. uit te breiden.

De clubs voelen veel voor het "ombouwen" van twee natuurgrasvelden (trainingsveld en een wedstrijdveld) naar kunstgrasvelden. Hiermee wordt zowel de landelijke als regionale trend in gelijksoortige situaties gevolgd.

De vertegenwoordigers van het college hebben aangegeven dat zij het rapport aandachtig zullen bestuderen en over niet al te lange tijd met beide clubs hierover in gesprek zullen gaan.

Op de foto: (vlnr) Herman van Tellingen (vv CSL), wethouder Froukje Haites, burgemeester Eric ter Keurs en Folco Fennema (vv Stiens).