Gemeente Zevenaar


Week 25

INKOMENSONDERSTEUNENDE VOORZIENINGEN / MINIMABELEID 2008

De gemeente maakt het u gemakkelijker!
Heeft u een uitkering of een laag inkomen? Kunt u wel wat extra's gebruiken? Heeft u ook zoveel formulieren moeten invullen om alles te regelen?
Voor de verbetering van de financiële positie van mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Zevenaar haar beleid aangepast. Er zijn maatregelen genomen die er op gericht zijn dat meer mensen gebruik kunnen maken van inkomensondersteunende voorzieningen. Zo is er een 110%-inkomensgrens ingevoerd en is het aanvragen van een voorziening flink vereenvoudigd.

Verruiming Inkomensgrens

Vanaf 1 januari 2008 gebruikt de gemeente een inkomensgrens van 110%. Deze verruiming maakt het mogelijk dat nu ook mensen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm (het sociaal minimum) aanspraak kunnen maken op inkomensondersteunende voorzieningen. Heeft u een inkomen dat meer bedraagt dan de 110%-norm dan wordt er met een gedeelte van dit meerinkomen rekening gehouden.

Aanvragen wordt eenvoudiger
U hoeft u niet meer voor iedere afzonderlijke inkomensondersteunende voorziening een aanvraag in te dienen, maar u kunt met behulp van één formulier aangeven voor welke voorzieningen u in aanmerking wilt komen. Samen met een medewerker van de gemeente vult u het aanvraagformulier inkomensondersteunende voorzieningen in. Hij of zij kan dan meteen met u bespreken waar u voor in aanmerking komt. Verder hoeft u voortaan minder bewijsstukken in te leveren. De stukken die de gemeente al heeft van een vorige aanvraag, worden gewoon weer gebruikt voor uw nieuwe aanvraag.


· Van welke inkomensondersteunende voorzieningen kunt u gebruik maken?
Hieronder vindt u de diverse inkomensondersteunende voorzieningen waar u gebruik van kunt maken.


· Bijzondere bijstand


· Regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen


· Bijzondere bijstand voor chronisch zieken, ouderen en gehandicapten


· Collectieve ziektekostenverzekering voor de minima


· Langdurigheidstoeslag


· Bijzondere bijstand voor computers


· Schuldhulpverlening


· Bijdrage voor sport en sociaal culturele activiteiten (welzijnsfonds)


· Vergoeding zwemlessen


· Bijdrage voor ouder(s) met kinderen op het voortgezet onderwijs


· Regeling duurzame gebruiksgoederen 65-plus

Hoe kan ik zo'n voorziening aanvragen?
Als u denkt dat u in aanmerking komt voor een of meerdere inkomensondersteunende voorzieningen, neemt u dan contact op met het loket Maatschappelijke Ondersteuning voor een aanvraagformulier en/of verdere informatie.
U kunt het aanvraagformulier inkomensondersteunende voorzieningen ook downloaden van de gemeentelijke website: www.zevenaar.nl > Gemeenteloket > Formulieren > Rubriek: Werk en Inkomen of de Rubriek: Zorg, Welzijn en Onderwijs.

Heeft u nog vragen?
Voor meer informatie over inkomensondersteunende voorzieningen kunt u terecht bij het loket Maatschappelijke Ondersteuning in het gemeentehuis.
Het loket is op werkdagen geopend van 08.00 uur tot 12.30 uur en op woensdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur. Tijdens deze openingstijden kunt u bellen via telefoonnummer 595595.
Post kunt u sturen naar: gemeente Zevenaar t.a.v. loket Maatschappelijke Ondersteuning, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Het loket is ook per e-mail bereikbaar: wmo@zevenaar.nl

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Kijk hier voor het ophaalschema.

KLEDINGINZAMELING
Dinsdag 24 en woensdag 25 juni houdt de Stichting Aktie68 een huis-aan-huis kledinginzameling in de gemeente Zevenaar. De gemeente geeft ieder jaar vier organisaties toestemming om zo'n inzameling te houden. De Stichting Aktie68 is in 2008 één van die vier organisaties.

VERGADERINGEN

Raadscommissies
Kijk hier voor de agenda van de extra openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 18 JUNI 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Raadsvergadering
Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 25 JUNI 2008 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.

Welstandscommissie
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 23 juni 2008 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 20 juni ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

SPORTSTIMULERINGSPROJECT

Het afgelopen heeft de Buurt- Onderwijs en Sport-Impuls, (BOS) weer verschillende activiteiten georganiseerd. Zo was er wekelijks de naschoolse activiteit. Het doel hiervan is om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Lees verder.