Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Burgerjaarverslag 2007 is uit

18 juni 2008
Het stadsdeel publiceert het Burgerjaarverslag 2007. Hierin leest u hoe 2007 is verlopen als het gaat om dienstverlening, meldingen, klachten, bezwaar en beroep, en participatie.

Hieronder leest u het voorwoord van de stadsdeelvoorzitter, Martin Verbeet.

Voorwoord

In dit burgerjaarverslag leggen we over drie belangrijke zaken verantwoording aan u af.
Dit zijn onze dienstverlening, de manier waarop we participatie van bewoners stimuleren en de afhandeling van meldingen, klachten en bezwaren. Zo krijgt u een goede indruk van wat er het afgelopen jaar is gebeurd en waar wij, samen met u, aan hebben gewerkt.

Bij elk van deze drie thema's geven we steeds eerst aan wat de visie van het dagelijks bestuur hierop is. Vervolgens laten we door concrete cijfers en verhalen van bewoners én medewerkers van het stadsdeel zien hoe deze visie in de praktijk is ingevuld. Want om die praktijk en wat ú ervan merkt, gaat het uiteindelijk.

Zelf heb ik bijvoorbeeld een goed gevoel bij de wijkaanpak in de `prachtwijk' de Transvaalbuurt, die inmiddels - mede door de goede samenwerking met alle betrokken partners - zijn vruchten begint af te werpen. Ook de buurtbewoners denken volop mee over verbeteringen en voelen zich betrokken. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de hoge opkomst bij de informatie-avonden in deze wijk. Ik verwacht ook veel van de `vliegende brigades' die sinds kort in deze buurt actief zijn. Een ander voorbeeld is de `denktank sociale cohesie' die in 2007 voor de tweede keer is gestart. Daar zijn veel goede ideeën uitgekomen. Van het elkaar weer persoonlijk groeten tot een markt op het Krugerplein. Al die ideeën worden natuurlijk ook aan de bewoners voorgelegd.

Politiek gezien was het een wat ander jaar dan anders. De samenwerking tussen GroenLinks, de PvdA en Méérbelangen viel uiteen. Inmiddels is er gelukkig weer een nieuwe coalitie gevormd. Samen met u blijven we ons inzetten voor een nog mooier stadsdeel.

Ten slotte wil ik ook dit jaar weer iedereen bedanken die zich op welke manier dan ook sterk heeft gemaakt voor ons stadsdeel. Er is, zo hebben we wel gemerkt, heel veel kennis en ervaring bij u over uw buurt aanwezig. En velen van u hebben ideeën over hoe het nog beter kan. Daar maken we graag gebruik van!

Namens het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer

Martin Verbeet
Stadsdeelvoorzitter