Gemeente Tytsjerksteradiel



inloopavond werk aan bruggen op 18 juni, Aldtsjerk

De Noordelijke Elfstedenvaarroute - van Berlikum via Bartlehiem en Aldtsjerk naar Leeuwarden - wordt de komende jaren bevaarbaar gemaakt. Na de bouwvak worden in Tytsjerksteradiel drie bruggen aangepakt. Op 18 juni wordt een inloopavond gehouden, waar u zich kunt laten informeren over de werkzaamheden en wegomleidingen.

Inloopavond in Dorpshuis Oerein

Woensdag 18 juni 2008 van 17.00 tot 19.30 uur

Van Sminiaweg 68 in Aldtsjerk

De planning van de aanpak van de bruggen ziet er als volgt uit:


1. Van 4 augustus tot 24 oktober: Het verhogen van de brug bij Bartlehiem tot een doorvaarhoogte van 2.50 meter:

Het gaat hier overigens om de betonnen brug, niet om de houten voetgangersbrug, die beroemd is van de Elfstedentocht.


2. Van 6 oktober tot 28 november: Het verhogen van de brug in de Wynserdyk (weg van Oentsjerk naar Wyns) tot een doorvaarhoogte van 2.50 meter.

Tijdens de werkzaamheden zijn deze twee bruggen voor alle verkeer gestremd.


3. Van 15 september tot 3 november wordt de bediening van de brug in Aldtsjerk (Van Sminiaweg) vernieuwd. Deze brug blijft gedurende deze periode open voor verkeer.

Jansma Wegen en Milieu uit Drachten voert deze werkzaamheden uit onder toezicht van ingenieursbureau Oranjewoud uit Heerenveen.

De volgende fase van het project betreft de bouw van twee sluizen in Wier en Oude Leije. Over de aanbesteding van de sluizen wil de stuurgroep Noordelijke Elfstedenvaarroute na de zomer een besluit nemen. De laatste fase van het project is het uitdiepen en verbreden van de vaarwegen tot aan Bartlehiem. Vanaf Bartlehiem voldoet de vaarweg namelijk al aan de eisen die gesteld worden aan een vaarweg van de DM-klasse. Naar verwachting is de Noordelijke Elfstedenvaarroute vanaf 2010 bevaarbaar.

Voor een overzicht van alle werkzaamheden kunt u terecht op de website van het Friese Merenproject, www.friesemeren.nl .