Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 19-06-2008

Straatroof

UTRECHT Op de Paranadreef werd woensdagavond een beroving van een vrouw plaats door twee jongens beroofd. De politie zoekt getuigen.

Een 47-jarige vrouw uit Utrecht stond rond 23.45 uur met haar fiets bij de bushalte aan de Paranadreef. De vrouw was eerder in de omgeving van het park al aangesproken door twee jongens. Toen zij op haar fiets wilde stappen, werd plotseling door één van de jongens aan haar tas getrokken. De jongen trok zo hard dat de hengsels afbraken. Het tweetal rende met de tas terug in de richting van het park. In de tas van het slachtoffer zaten medicijnen. Bij verkeerd gebruik zijn deze medicijnen gevaarlijk voor de gezondheid.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juni een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een bestuurder op de Europalaan. De man wilde net een dame van lichte zeden meenemen, toen hij werd gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had om te mogen autorijden. De 39-jarige man uit Utrecht dacht na de blaastest gewoon terug te kunnen naar de eerder opgepikte vrouw, maar moest mee naar het bureau.

Jongen op gestolen fiets aangehouden

DE MEERN - Op de Oranjelaan heeft de politie een jongen aangehouden die op een gestolen fiets reed en aan de politie probeerde te ontkomen.

Rond 22.10 uur hielden agenten toezicht bij de kermis aan de Meerndijk. Op een gegeven moment kwam een jongen aanfietsen. Vanuit een groepje jongeren werd geroepen dat de jongen op een gestolen fiets reed. Bij het zien van de agenten keerde de jongen zijn fiets en reed hard weg. Een agent zette op zijn mountainbike de achtervolging in. De verdachte kreeg tijdens zijn vlucht hulp van een bromfietsbestuurder bij wie hij kon aanhaken.

Hierdoor veroorzaakte zij bijna een aanrijding. Nadat de verdachte tot twee maal toe op sleeptouw was genomen zag de agent tocht kans de 14-jarige dief uit Utrecht aan te houden. Het slot van de fiets bleek geforceerd. De jongen moest voor verhoor mee naar het bureau.

Geen slot

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden op een gestolen fiets. Omstreeks 16.30 uur zagen agenten een 34-jarige man uit Utrecht op een fiets rijden zonder slot. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat de fiets was gestolen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Foute Audi

UTRECHT- Op woensdag werden drie mannen aangehouden omdat ze in een auto zaten met een vals kenteken. Omstreeks 19.25 uur kreeg de politie de melding dat mannen verdacht in hun auto zaten aan de Overste den Oudenlaan. Na controle van kenteken bleek deze zeer vermoedelijk vals en de inzittenden, van 22 tot 23 jaar oud uit Rotterdam, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.