PvdA Rotterdam


Uit het college

Rotterdam viert tien jaar brede school

Do 19 Jun 2008 - Communicatie gemeentebestuur

Het gaat goed met de Rotterdamse Brede Scholen. Binnenkort heeft Rotterdam zelfs vijftig Brede Scholen in het voortgezet onderwijs (VO).
Rotterdam kent al tien jaar brede scholen in het voortgezet onderwijs (VO). Ook in het basisonderwijs is Rotterdam koploper als het gaat om de brede school. Steeds meer scholen in het primair en voortgezet onderwijs breiden het lesprogramma uit met activiteiten gericht op de sociaalemotionele, fysieke en cognitieve ontwikkeling van leerlingen, maar ook met buiten- of voorschoolse activiteiten die de participatie van leerlingen en ouders bevorderen.

Speerpunten
De brede school is een belangrijk instrument om kinderen de kans te geven hun talenten maximaal te ontplooien. Rotterdam heeft vier speerpunten geformuleerd, voor de brede school: verlengde schooldag, ontwikkelen van sociale competenties, stimuleren van ouderbetrokkenheid en samenwerking tussen brede scholen en de wijk. De gemeente Rotterdam streeft ernaar in 2010 het aantal brede scholen in het voortgezet onderwijs te laten groeien tot zestig. In het primair onderwijs kent Rotterdam inmiddels ruim 110 brede scholen. Hiervan moeten 45 scholen in 2010 de schoolweek met zes uur hebben verlengd.

Dossier


* Onderwijs

Meimaand Onderwijsmaand 2008
Meimaand Onderwijsmaand 2008 - programma