Politie Zuid-Holland-Zuid

19/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 19-06-2008 o Persberichten district I

BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Een 44-jarige man woonachtig in Duitsland is in de nacht van woensdag 18 juni op donderdag 19 juni door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in de auto op de N3 en werd door surveillerende agenten onderworpen aan een routinecontrole. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de dienders alcohol waarop de man een blaastest werd afgenomen. Hij blies 0,6 promille en kreeg een boete van 300 euro plus een rijverbod van een uur.

VERDACHT VAN HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 18 juni een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Floresstraat. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling van zijn vrouw. Zij deed aangifte waarop de politie de man insloot en verhoorde. Na verhoor werd hij weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

OMGEVALLEN MET SCOOTMOBIEL
DORDRECHT Een 50-jarige vrouw uit Dordrecht is woensdagmorgen 18 juni door de politie aangehouden op de M.H. Trompweg. Agenten kregen de melding dat de vrouw met scootmobiel al slingerend over de weg reed, tegen het verkeer in. Getuigen zagen vervolgens de vrouw met scootmobiel en al omvallen en schoten haar te hulp. Ze werd overeind geholpen en vervolgde haar weg maar een paar meter verderop viel ze weer ondersteboven met haar voertuig. De mensen die haar hielpen, besloten daarop de sleutel uit de scootmobiel te halen en de politie in te schakelen. Dit mede omdat ze naar alcohol rook. Agenten wilden de vrouw een blaastest afnemen maar de vrouw weigerde dit. Ze werd meegenomen naar het politiebureau waar ze na verhoor werd heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw hield een hoofdwond en kapotte hand over aan de valpartij.

BIJ TOEVAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 27-jarige Portugees is woensdagmiddag 18 juni bij toeval aangehouden door de politie. Agenten waren bezig met de afhandeling van een aanrijding met alleen materiële schade op de Rijksstraatweg toen ze werden aangesproken door de Portugees. Hij vertelde in zeer gebrekkig engels dat hij een bedrijf zocht. De politie kon het bedrijf echter niet traceren. De Portugees kon daarnaast niet vertellen waar hij vandaan kwam, wat hij hier kwam doen en had een id-bewijs bij zich wat eruit zag alsof het een vals document was. De Portugees werd daarop aangehouden. Door de Vreemdelingendienst zal onderzocht worden of de man rechtmatige in Nederland verblijft.

DEUR EN HEK BEKLAD
DORDRECHT Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Dordrecht zijn woensdagmiddag 18 juni door de politie aangehouden op het Noorderhoofd. Ze werden daar betrapt op het bekladden van de toegangsdeur van de centrale berging van een flat en een ijzeren hek. De bewoner die hen betrapte, schakelde de politie in. Van het groepje jongeren ging er een vandoor. De overigen bleven wachten op de politie en boden ondertussen aan om alles weer schoon te maken. De twee tieners werden aangehouden aangezien zij de stiften bij zich hadden. Hun ouders werden op het politiebureau telefonisch in kennis gesteld. Van de overige jongeren die erbij waren, zijn de gegevens genoteerd. De vereniging van eigenaren van de flat heeft aangifte gedaan en wil de schade verhalen op de daders.

DRUGSACTIE A16
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 18 juni en de nacht van donderdag 19 juni een drugsactie gehouden op de A16. Deze actie vond plaats in samenwerking met het Joint-Hit team en een hondengeleider van de politie Rotterdam-Rijnmond. Een 21-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Frankrijk werden beiden aangehouden nadat de politie 13 gram hennep en bijna 5 gram hasj bij hen ontdekten. De drugs werden in beslaggenomen. Na overleg met de officier van justitie werd beiden een boete van 220 euro opgelegd. Aangezien de Fransen dit geld niet bij zich hadden, werden ze ingesloten. Na betaling op donderdag werden ze heengezonden. Een 23-jarige Fransman in een voertuig met Belgisch kenteken werd gesnapt toen hij met een snelheid van boven de 150 km per uur over de A16 reed. De bestuurder werd aan de kant van de weg gezet en kreeg een boete van 462 euro. Omdat deze niet kon worden voldaan, werden de bestuurder, twee inzittenden en de auto meegenomen naar het politiebureau waar de auto als onderpand werd ingenomen. Na betaling door een kennis kon de bestuurder zijn weg weer vervolgen. Op de A16 richting België vond ook nog een achtervolging plaats waarbij de snelheid van de vluchtende verdachte opliep tot boven de 180 km per uur. De bestuurder reed bij het zien van het stopteken in eerste instantie mee naar een benzinestation bij Dordrecht maar bedacht zich en reed achteruit terug de oprit op dus tegen de richting in en reed weer verder over de A16. De achtervolging ging tot afslag Zevenbergen waar de bestuurder eraf ging maar toch weer de A16 opreed. De politieagenten wisten de man bij Breda klem te rijden. De auto en de verdachte werden overgebracht naar de politie in Midden-West Brabant aangezien de drugshond aansloeg op drugs in de auto en bij de verdachte. Dit onderzoek zal verder verricht worden door het korps Midden-West Brabant.

AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Op de kruising Mesdagstraat/Breitnerstraat heeft woensdagavond 18 juni een aanrijding plaatsgehad tussen een bromfietser en een personenauto. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht- reed in de Mesdagstraat en gaf op het kruispunt geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende auto bestuurd door een 22-jarige plaatsgenoot. De bromfietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn bromfiets is voor onderzoek in beslaggenomen omdat de knul volgens getuigen veel te hard gereden zou hebben.