Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 19/06

BREDA, 19 juni 2008

Politie pakt man op na achtervolging

ZEVENBERGEN: Een 30-jarige man uit Frankrijk is donderdagochtend rond
01.00 uur op de Rijksweg A16 aangehouden. Hij negeerde een stopteken, reed met snelheden van 180 km/h en toonde gevaarlijk rijgedrag.

Agenten die belast waren met de bestrijding van drugs reden over de A 16 toen ze de auto in de gaten kregen. Ze gaven de bestuurder een stopteken. In eerste instantie volgde de verdachte de agenten, maar toen ze aankwamen op de plek van controle, verhoogde hij zijn snelheid en reed weg. Hierop werd de achtervolging ingezet. De bestuurder verhoogde zijn snelheid tot circa 180 km/h. Dit leverde gevaarlijke situaties op. Agenten volgden hem en konden hem op de vluchtstrook tot stoppen dwingen. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs en auto zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor vernieling

BREDA: Een 32-jarige Bredanaar is donderdagochtend rond 00.45 uur op de Haagdijk aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling aan een woning.

De politie kreeg een melding binnen dat de man vernielingen aan het plegen was. Hij zou met o.a. een trapleuning ruiten aan het ingooien zijn. Met behulp van het signalement van getuigen konden agenten de man aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij opgerold

BREDA: Een 29-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Breda zijn woensdagochtend rond 10.00 uur aangehouden in een woning in de wijk Tuinzigt. De politie vond daar een in werking zijnde hennepkwekerij.

Agenten gingen bij de man langs omdat hij nog een boete open had staan. In de woning roken agenten een sterke henneplucht en hebben een nader onderzoek ingesteld. Ze troffen een hennepkwekerij aan met circa 200 planten. Uit onderzoek bleek eveneens dat er illegaal stroom werd afgetapt. Het stel is aangehouden.

Politie treft grote hennepplantage aan

BAVEL - De politie heeft gistermiddag in een loods aan de Dorstseweg een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De kwekerij huisveste in totaal 1677 hennepplanten. De huurder van het pand, een 40-jarige inwoner uit Roosendaal is op verdenking van het overtreden van de Opiumwet eerder door de politie Regio Brabant Zuid Oost aangehouden.

De politie stelde een onderzoek in op de Dorstseweg na ontvangen informatie van de Politie Regio Zuid Oost. Agenten van betreffende Regio hadden een 30-Roosendaler ingesloten op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Onderzoek wees uit dat hij ook in Bavel een locatie huurde. Agenten controleerden het pand en troffen op het dak een toe- en afvoer van lucht aan. In de loods trof de politie de plantage aan. De politie ontmantelde de kwekerij en nam zowel de planten als kweekapparatuur in beslag.(DB)

Gaatjesboorder(s) bezoekt drietal woningen in Breda

BREDA - De politie onderzoekt een drietal pogingen tot woninginbraak die tussen gisteravond 23.00 uur en vanmorgen 07.00 uur plaats gevonden hebben in de wijken Asterd en De Geeren in Breda. Zo werden er woningen bezocht in de Albert van Huffelstraat, de Venuslaan en de Nieuwe Baarswijk. In alle drie de gevallen is het gebleven bij een poging. De gebruikte die in alle drie de gevallen gehanteerd is, is de gaatjesboormethode.

De woning in de Albert Huffelstraat werd tussen 01.00 uur en 01.30 uur bezocht. Een bewoner werd door een bonkgeluid gewekt, nam poolshoogte en zag een onbekend persoon via de voortuig wegrennen.In het kozijn aan de voorzijde van de woning aan de Nieuwe Baarswijk troffen de bewoners vanmorgen enkele gaten aan. Door het aanwezige slot op de hendel van het raam is het de inbreker niet gelukt de woning binnen te komen. Ook de woning aan de Venuslaan werd vannacht, tussen 01.30 uur en 07.00 uur aan de voorzijde bezocht.De bewoner ontdekte vanmorgen in het kozijn van het draairaam enkele gaten.
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gehoord of gezien hebben. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844 (DB)

Auteur: Eefje Klijberg / Desiree Brabers