Nederlandse Moslim Omroep
D66-politica Belhaj trotseert in Verkenningen-debat heilig vuur van Ahmed Marcouch

Help moslimkinderen om ook thuis Nederlands te mogen zijn

Over de scheiding van kerk en staat, deze keer het thema van Verkenningen, bestaat veel spraakverwarring. Te beginnen de godsdienstles in het openbaar onderwijs. Veel Nederlanders menen dat het openbaar onderwijs vrij moet blijven van godsdienstles. Maar de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch (PvdA) vindt dat het openbaar onderwijs islamles zou moeten aanbieden. In het Verkenningen-debat over scheiding van kerk en staat stuit hij op steun en verzet.

Met zijn pleidooi voor islamles in het openbaar onderwijs rolt Marcouch de rode loper uit voor de moslimidentiteit. Zelfbewuste moslims zijn tevreden Nederlanders, aldus Marcouch, die met dit voorstel een nieuwe impuls wil geven aan de integratiepoltiek. Maar bij Verkenningen vindt hij D66-politica Salima Belhaj tegenover zich, die geloof meer als een privézaak ziet. Niet het geloof zou meer steun verdienen maar het Nederlanderschap. Steun voor kinderen en jongeren die thuis verzet ondervinden tegen de Nederlandse waarden en normen. Help deze kinderen om ook thuis Nederlands te mogen zijn!

In Verkenningen debatteert Ahmed Marcouch met Jan Mahmud Beerenhout (lid PvdA, voormalig integratieambtenaar Amsterdam), Salima Belhaj (fractievoorzitter D66 Rotterdam) en politicoloog Marcel Maussen (Instituut voor Migratie- en Etnische Studies IMES). De presentatie is in handen van Hassan Evrengün.
Verkenningen
Uitzending: donderdag 19 juni 2008 van 22.00 tot 23.00 uur op Radio 5
Na de uitzending blijvend beschikbaar via onze website nmo.nl