Ingezonden persbericht


Persbericht

Payter start met de landelijke uitrol van mobiel betalen

Eerste grote stap door samenwerking met CCV

Rotterdam, 19 juni 2008 - Payter, het innovatieve mediabedrijf dat sinds augustus 2007 bezig is met een grootschalige proef met mobiel betalen in Rotterdam, geeft het startschot voor de landelijke uitrol van betalen met de mobiele telefoon. Vanaf augustus 2008 kunnen 9.000 ondernemers, naast Rotterdam, nu ook in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Arnhem gebruik maken van de nieuwste betaalwijze; betalen met de mobiele telefoon via CCV-betaalautomaten. Tevens verlengt Payter de succesvolle proef in Rotterdam voor onbepaalde tijd.

Payter in zes Nederlandse steden

Payter en CCV, marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, zijn deze samenwerking aangegaan om een landelijk brede acceptatie van mobiel betalen te realiseren door middel van betaalautomaten met een geïntegreerde Payter-reader. De 9.000 ondernemers zijn verdeeld over de zes geselecteerde steden.

Mobiel betalen wordt gemeengoed

Payter stelt zich als doel om Nederland een van de wereldwijde koplopers te maken op het gebied van 'mobiel betaalgemak'. Om dit te bereiken heeft Payter de ambitie om in 2009 100.000 mobiele betalers aan te sluiten. Daarom verstrekken zij via een landelijke campagne gratis Near Field Communication (NFC) Nokia telefoons aan consumenten, woonachtig in de zes grote steden. Payter verwacht dat er in de nabije toekomst meer NFC-toestellen op de markt zullen komen. Totdat het zover is, biedt Payter voor alle overige gebruikers een tussenoplossing die het gebruik van betalen met de Payter-mobiel breed toegankelijk maakt. "Payter streeft ernaar dat iedereen in de nabije toekomst mobiel kan betalen. De eerste stap naar naar landelijk dekking is gezet", aldus Elaine Carpenter, Directeur van Payter.

Portemonnee op de mobiele telefoon

Naast mobiel betalen in winkels, parkeer- en horecagelegenheden, kan met Payter ook voor de aankoop van tickets, cadeaubonnen en toegangsbewijzen met de mobiele telefoon betaald worden. Medio 2008 heeft Payter tevens twee nieuwe toepassingen geïntroduceerd. Zo kunnen winkeliers bijvoorbeeld een eigen spaarprogramma creëren voor hun klanten. Ook adverteren via Payter is mogelijk met interactieve reclame via telefoon, printmedia, televisie, radio en internet. Gebruikers kunnen zelf selecteren welk bericht of aanbieding ze wanneer en hoe vaak willen ontvangen en vervolgens kunnen zij de acties in hun mobiele portemonnee opslaan en gebruiken. "Met al deze gecombineerde diensten is de mobiele telefoon een echte mobiele portemonnee geworden", aldus Elaine Carpenter.


- EINDE BERICHT -

Over Payter

In 2006 is Payter gestart met het ontwikkelen van een betaalsysteem via de mobiele telefoon, waarmee consumenten onder meer in winkels, parkeergarages en horeca kunnen betalen. Naast betalen kunnen consumenten kortingcoupons downloaden, acties ontvangen en sparen via hun mobiele telefoon. In augustus 2007 startte Payter als eerste bedrijf in Nederland met een grootschalige test in Rotterdam. De deelnemers aan deze proef kunnen in meer dan vijftig winkels ook echt met hun mobiele telefoon betalen. Payter BV, gevestigd in Rotterdam, is een jong, innovatief en zelfstandig bedrijf dat met de introductie van mobiel betalen nieuwe communicatietechnologieën en marketingconcepten verkent. Meer informatie en een demo op: www.payter.nl.

Beeldmateriaal kan worden gedownload via: http://www.edelmanpr.nl