Zoek het niet te ver: je vindt wat je zoekt op injebuurt


Online gids geeft gebruikers inspraak

LEUVEN, 20080619 -- www.injebuurt.be en www.injebuurt.nl zijn nieuwe online bedrijvengidsen voor België en Nederland, die een hele waaier aan bedrijven en diensten bundelen. Wie een dienst zoekt, kan die makkelijk en gratis vinden, en dienstverleners zelf kunnen gratis hun gegevens laten opnemen. Bovendien zijn de sites erg aantrekkelijk voor adverteerders, die door het unieke advertentieplatform regionaal kunnen adverteren via internet.

Iedereen die een bedrijf, dienst, school of vereniging zoekt, kan op www.injebuurt.be en www.injebuurt.nl makkelijk, snel én gratis een overzicht vinden van bedrijven in de buurt. Je geeft gewoon je eigen gemeente in en krijgt een lijst van dienstverleners in een straal rond je woonplaats. Via een sterrensysteem kan je de dienstverleners waarderen, zodat je ook de kwaliteit kan beoordelen. Je kan je ook inschrijven op een nieuwsbrief over het onderwerp dat je interesseert, alweer enkel voor je eigen buurt of provincie.

Adverteerders kunnen op injebuurt gebruik maken van een uniek advertentieplatform. Daarop kunnen ze zelf advertenties aanmaken en filters instellen. Zo kunnen ze een maximaal dagbudget bepalen, kiezen in welke regio hun advertentie wordt getoond en op welke pagina's - dus bij welke trefwoorden. Zo kan je als kleine adverteerder adverteren op internet én toch regionaal blijven! Het dagbudget sluit financiële verrassingen ook uit.

Bedrijven, dienstverleners, scholen en verenigingen kunnen zich gratis laten opnemen op injebuurt. Ze hoeven er zelfs geen website voor te hebben: handig voor beginnende zelfstandigen dus. Op injebuurt kan je je contactgegevens, openingsuren, beschrijving en foto's plaatsen.

Sinds de start enkele maanden geleden telt injebuurt al meer dan 23000 geregistreerde gebruikers en bezochten al bijna 500.000 bezoekers de sites.

"Stel dat je als gebruiker op zoek bent naar een schoonheidssalon. Op injebuurt klik je op 'schoonheidssalon' en geef je je gemeente in. Je krijgt meteen een lijst van de dichtstbijzijnde schoonheidssalons en bij elke aanbieder vind je een kaart met de exacte ligging, naast foto's, openingsuren en contactinformatie. Van andere gebruikers kan je ook een waardering terugvinden," vertelt Joris Van den Bogaert, de man achter injebuurt.be en injebuurt.nl.

"Voor adverteerders blijkt injebuurt een veel efficiëntere manier om reclame te maken via internet dan bijvoorbeeld Google Adwords. Een sportwinkel in Leuven kan ervoor kiezen om zijn advertentie enkel te tonen aan gebruikers die zoeken naar 'fitness' in een straal van 10 kilometer rond Leuven. De sportwinkel betaalt enkel voor de keren dat de advertentie verschijnt volgens zijn eigen voorwaarden," aldus nog Joris Van den Bogaert.





Ingezonden persbericht