KPN NV



KPN legt glasvezelnetwerk aan op Zeeuws bedrijventerrein Arnestein Middelburg

Den Haag, 19-6-08

KPN start binnenkort met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor ondernemers op bedrijventerreinen Arnestein 1 en 2 in Middelburg. Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en snelste ICT-oplossingen gebruiken. KPN realiseert het netwerk in samenwerking met zijn lokale partners FOX Parkbeheer en Paree B.V. Naar verwachting worden de eerste ondernemers in het najaar van 2008 aangesloten. Daarmee is Arnestein het eerste bedrijventerrein in Zeeland dat wordt aangesloten op het glasvezelnet van KPN: Zakelijk Glas.

De ondernemers op het bedrijventerrein beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur die alle ICT-toepassingen ondersteunt zoals Internet, telefonie, videoconferencing en online software. Met glasvezel beschikken ondernemers over een razendsnelle verbinding tegen relatief lage kosten. Bovendien kunnen ze hiermee zware online applicaties gebruiken. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand.

Het glasvezelnetwerk biedt altijd dezelfde hoge snelheid, onafhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Binnenkort lanceert KPN ook bellen via deze glasvezelverbinding. Bedrijven kunnen hun huidige telefooncentrale blijven gebruiken met behoud van nummers en functionaliteiten.

Ondernemers van het bedrijventerrein die interesse hebben in een glasvezelverbinding, kunnen terecht bij FOX Parkbeheer in Middelburg en bij Paree B.V. in `s Heerenhoek. Alle bedrijven in Arnestein 1 en 2 worden of zijn benaderd om deel te nemen. Op donderdag 26 juni is er een bijeenkomst in De Kruitmolen in Middelburg waar ondernemers van Arnestein nader worden geïnformeerd over de mogelijkheden van Zakelijk Glas en hoe de uitrol in zijn werk gaat. De bijeenkomst begint om 16.30 uur.

Over FOX Parkbeheer

FOX Parkbeheer is een landelijk werkende organisatie die ondernemers, gemeentes en provincies adviseert en assisteert bij het toepassen van Parkmanagement. Facilitair beheer en dienstenpakketten zijn een belangrijk onderdeel van het instrument Parkmanagement. FOX Parkbeheer verzorgt het dagelijks onderhoud en beheer van een werkomgeving. Meer informatie: www.foxparkbeheer.nl.

Over Paree B.V.

Paree B.V. adviseert, assembleert, programmeert, installeert en onderhoudt installaties voor elektro-industrie, telecom en utiliteit. Paree B.V. beheerst alle belangrijke specialismen, van industriële automatisering tot en met het brede spectrum van gebouw- en werkplekautomatisering. Het project wordt gedragen door vakmensen, elk met hun eigen specialistische achtergrond. Paree B.V. is sinds 1930 een begrip in Zuidwest Nederland. Meer informatie: www.paree.nl.