Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Derde lokale veteranendag in Barendrecht

BARENDRECHT (dinsdag 17 juni 2008) ­ In navolging van de Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar voor de derde keer een lokale veteranendag georganiseerd in Barendrecht. Op vrijdag 20 juni worden weer meer dan honderd Barendrechtse veteranen met hun partner vanaf 15.30 uur verwacht in de centrale hal van het gemeentehuis. Net als de Nationale Veteranendag moet de Barendrechtse Veteranendag ook gezien worden als een symbolisch `cadeau'. Het wordt aangeboden als eerbetoon voor het werk dat door zo'n 140.000 Nederlandse veteranen, waaronder Barendrechters, is verricht.

Kolonel Habraken (directeur Veteraneninstituut) spreekt deze middag, evenals burgemeester Van Belzen. Hoewel de burgemeester van Barendrecht geen ervaring heeft met het werken in oorlogsgebied, heeft hij grote waardering voor mensen die dat wel doen. "De Nederlandse Veteranendag draagt op goede wijze bij aan de verbetering van de maatschappelijke erkenning van Nederlandse veteranen, jong en oud. Ook op lokaal niveau brengen wij graag onze erkenning en waardering tot uitdrukking voor het werk en de prestaties die zij geleverd hebben." Op deze dag krijgen de veteranen ruimschoots de gelegenheid elkaar te ontmoe- ten, herinneringen op te halen en ervaringen te delen. Het uitwisselen van ervaringen kan emotioneel gezien opluchten, een band scheppen of net even een zetje geven verder te gaan met het dagelijks leven.

Nederlandse Veteranendag
De Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en vindt plaats op zaterdag 28 juni in Den Haag. Voorgaande jaren werd deze indrukwekkende manifestatie door vele duizenden be- langstellenden bezocht. In 2006 is deze dag door de regering aangemerkt als nationaal evenement.

Noot voor de pers,