Kom ontdekken, beleven en genieten op het Midzomer Natuurfestival 2008!

Op de dag dat de zomer begint, zaterdag 21 juni 2008, organiseert Stichting Wild-live samen de gemeente Bussum voor de tweede keer het Midzomer Natuurfestival. Ook veel andere natuur- en milieuorganisaties uit de regio leveren een bijdrage, zoals het Goois Natuurreservaat, Omgevingseducatie, de GAD, IVN Gooi eo, Vogelwerkgroep, etc In 2007 was het festival, ondanks het wisselvallige weer, zo'n succes dat het dit jaar wordt herhaald.

Zet 21 juni in je agenda!
Het festival heeft tot doel om op een positieve manier het natuur- en milieubewustzijn van de inwoners van de regio te bevorderen. Hart van het festival is het centrum van Bussum waar de informatie over producten en organisatie samengaat met met heerlijk bewust eten en gezellige muziek. Uw bezoek wordt bovendien extra leuk omdat u kans maakt op een geweldige fiets!

Prikkelend programma
Voor jong tot oud zal er op deze dag iets te doen, te leren en te beleven zijn. Naast de gezellige natuur- en duurzaamheidsrmarkt is er doorlopend muziek, worden kinderactiviteiten georganiseerd en kun je genieten van overheerlijke biologische hapjes en drankjes. Je kunt je aanmelden voor de zeer bijzondere Resodance workshop: dansen, musiceren en mediteren op oerklanken van o.a. de didgeridoo. En we knallen de da g uit met een geweldige stille disco! Hiernaast vind je het voorlopige programma. Kom regelmatig terug voor een update!

Voor een goed doel
Aan het Midzomer Natuurfestival 2008 wordt een goed doel gekoppeld. Hiervoor wordt geld ingezameld door aan deelnemende partijen en aan bezoekers een bescheiden bijdrage te vragen, bijvoorbeeld voor de deelname aan een activiteit of een standplaats op de markt. Ook de opbrengst van de biologische catering gaat naar het goede doel.

Met de keuze van het goede doel onderstreept de organisatie het belang van mondiaal samenwerken en de onderlinge verbondenheid van de ecosystemen op aarde. Welk goed doel wordt gekozen bepalen de deelnemers zelf. Alle organisaties of bedrijven die zich inzetten voor het Midzomer Natuurfestival kunnen een goed doel of een project aandragen. De organisatie bepaald de uiteindelijke bestemming van het geld. Het goede doel zal twee weken voor de aanvang van het festival bekend worden gemaakt.

Minimale milieudruk
Vanzelfsprekend wordt het festival met minimale milieudruk georganiseerd. Bezoekers worden opgeroepen om op de fiets te komen, benodigde energie zal zoveel mogelijk schone energie zijn en het festivalafval zal op meerdere manieren binnen de perken gehouden worden. Het doel is om zoveel mogelijk CO2-neutraal te werken.

Aanmelding
Wil je je als organisatie, bedrijf of vrijwilliger inzetten voor het Midzomer Natuurfestival, vul dan het digitale aanmeldformulier in en stuur het naar Wild-live. Op het formulier kun je ook het goede doel aangeven.

> naar boven

Meld je aan voor het festival!
Meedoen met je bedrijf of organisatie? Vul dan vandaag nog het aanmeldformulier in! >>

Terugblik op festival in 2007
Lees alles over de succesvolle eerste editie! >>

Voorlopige programma
Op dit moment wordt er nog aan de programering gewerkt, maar een aantal activiteiten zijn inmiddels bekend. Klik >> voor meer informatie!


10.00 - 17.00 uur Informatiemarkt
Natuur- en duurzaamheidsmarkt, leuk en leerzaam voor jong en oud! >> 12.00- 20.30 uur Biologische catering
Op het plein is een gezellig Midzomernatuur Terras ingericht voor koffie, lunch en avondeten. Verschillende biologische cateraars laten zien en vooral proeven hoe lekker biologisch eten en drinken kan zijn! 12.00 uur Officiële opening
Door wethouder milieu Gerard Boekhoff.
12.30 en 15.00 uur Ontmoet de Milieuraad
Geef uw mening en ideeën en doe mee aan de milieukennisquiz! >> 10.00 - 18.00 uur Expositie 'Het Beste Park'
Expositie van ontwerpen gemaakt door van basisschoolleerlingen van groep 5/6 in het kader van de scholenwedstrijd 'Het beste Park'. >> 15.00 uur Excursie naar Bilderdijkpark
Samen met leerlingen en wethouder Gerard Boekhoff voor presentatie van 'Het Beste Park'. Aansluitend prijsuitreiking. >> 21.00 - 23.00 uur Stille disco
Met koptelefoon op uit je dak op de hipste hits! >> 10.00 - 23.00 uur Akoestische muziek
De hele dag genieten van swingende muziek van diverse artiesten. 19.30 - 22.30 uur 'Resodance' workshop
Dansen, musiceren en mediteren op oerklanken van o.a. de didgeridoo. >>
16.00 - 18.30 uur Kinder Kookworkshop
Onder professionele begeleiding biologische hapjes maken. 10.00 - 17.00 uur De Energiebus
Leer op interactieve wijze hoe duurzame energie wordt opgewekt. >>

Site Meter