Gemeente Utrecht

Plein voor stadhuis
is één dag speelplein

Het plein voor het stadhuis wordt op
zaterdag 21 juni - de Landelijke Speeltuindag - voor één dag omgetoverd tot speelplein. Utrecht viert deze dag dat zeventien gemeentelijke speeltuinen helemaal zijn opgeknapt. In deze speeltuinen laten kinderen ballonnen op. Wethouder Jeugd Rinda den Besten doet dat op het plein voor het stadhuis, samen met de kinderraad Noordoost.

De Landelijk Speeltuindag is een jaarlijks
terugkerend evenement, bedoeld om de speeltuinen extra onder de aandacht te brengen. De gemeente presenteert op deze dag met trots de opgeknapte (bouw)speeltuinen. In de speeltuinen verzorgen de wijkwelzijnsorganisaties een feestelijk programma. Wijkwethouders brengen een bezoek aan de speeltuinen.

Spelen voor het
stadhuis
Voor één dag is het plein van het stadhuis tussen 11.00 en 16.00 uur omgetoverd tot speelplein, met allerlei
speeltoestellen. Op dit tijdelijke speelplein geeft wethouder Rinda den Besten om 12.00 uur het startsein voor het oplaten van honderden ballonnen. Alle ballonnen zijn voorzien van een naam-en-adreskaartje en het motto van deze dag: 'Wat er ook speelt in de stad, laat het vooral de kinderen zijn'.

Opknapbeurt
Van oudsher heeft
de gemeente Utrecht speeltuinen in beheer. Onder begeleiding van speeltuinmedewerkers van wijkwelzijnsorganisaties kunnen kinderen daar spelen en ouders elkaar ontmoeten. Dit is belangrijk omdat er in de stad verder weinig speelruimte voor kinderen is. De gemeente heeft EUR 3.5 miljoen geïnvesteerd om de speeltuinen mooi op te knappen. Het achterstallig onderhoud van terreinen en gebouwen is weggewerkt, de indeling is verbeterd en speeltoestellen zijn vervangen. Alles is nu weer aantrekkelijk en van goede kwaliteit. De honken zijn volgend jaar aan de beurt.

Zie voor adressen, openingstijden en verdere
details:
http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=31900.



Gemeente Utrecht