Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 12 juni 2007

Rotterdam krijgt WorldHockey Champions Trophy 2008 toegewezen

NIEUWEGEIN - Het bestuur van de KNHB heeft besloten in de vergadering van 11 juni 2007 de WorldHockey Champions Trophy 2008 voor mannen toe te wijzen aan HC Rotterdam. Het evenement zal plaatsvinden van 21 tot en met 29 juni 2008.

Jan Albers, voorzitter KNHB: "De Champions Trophy wordt gewoonlijk georganiseerd in ons Wagener Stadion. De hockeyclub Rotterdam en de Gemeente Rotterdam hebben de wens geuit het toernooi deze keer in Rotterdam te houden. Na zorgvuldige vergelijking tussen beide mogelijkheden hebben wij besloten het toernooi aan Rotterdam toe te wijzen. Natuurlijk omdat wij uit ervaring weten dat de accommodatie in Rotterdam zich uitstekend leent voor een groot toernooi, maar vooral ook omdat het beleid van de hockeybond er op gericht is om vaker interlandwedstrijden door het land te spelen. Zo hebben afgelopen week onze beide nationale teams met veel belangstelling op steeds wisselende locaties in den lande gespeeld. Met name dit op langere termijn gerichte beleid is van doorslaggevend belang geweest om het evenement in 2008 in Rotterdam te organiseren."

In overleg met de FIH (Wereld HockeyBond), ABN AMRO als sponsor van de FIH en de Rabobank als hoofdsponsor van de KNHB is besloten de Champions Trophy de benaming WorldHockey Champions Trophy te geven. "We zijn bijzonder verheugd dat we in goed overleg met bovenstaande partijen tot deze naam zijn gekomen.", aldus KNHB-bestuurslid Lex Donia. "Alle partijen dragen het hockey een warm hart toe en zetten zich in om tophockey naar het Nederlandse te halen."

Hans Blankert (voorzitter HC Rotterdam): "Wij zijn bijzonder blij dat we, na de Champions Trophy in 2001 en het WK junioren in 2005, nu weer een toptoernooi toegewezen hebben gekregen. We zullen ons met elkaar inzetten om er een enorm succes van te maken!"


---