Protestantse Kerk in Nederland


Genezing, een veelkleurige werkelijkheid

za 21 juni 2008, 16:00 uur - do 26 juni 2008, 16:00 uur "Genezing, een veelkleurige werkelijkheid". Onder deze titel houdt de
- oecumenische Lucasorde haar jaarlijkse zomerconferentie, van 21-26 juni 2008 in bezinningscentrum "Emmaus" te Helvoirt.

Medewerking wordt verleend door onder anderen ds. Hette Abma (uit Gouda), dr. Martien Bac (voorzitter Christian Medical Fellowship), ds. Jacques Helder en uiteraard ds. Rob van Essen (voorzitter Lucasorde). Verdere bijdragen Pater Titus de Kemp, Alex van Pelt (Youth for Christ the Mall). Daarnaast: workshop schilderen en liturgisch bloemschikken.

Over deze conferentie
De dienst der genezing - gebedsgenezing - het was veel in het nieuws de afgelopen maanden. Maar helaas leven er nog heel wat misverstanden rondom dit thema. Niet alle genezing is heling en soms word je niet beter maar wel geheeld. Zo veelkleurig is de bijbelse genezing. Binnen de Lucasorde geloven we dat de zegen heelt. U bent van harte welkom!

Voor wie?
Het is een conferentie voor gemeenteleden, ambtsdragers, werkers en/of studenten in de gezondheidszorg, theologie e.a. In verschillende verwerkingsvormen: vieringen, lezingen, workshops wordt het thema aan de orde gesteld. Het is ook mogelijk om (dag-)delen van de conferentie bij te wonen. Het programma is te vinden op onze website en op aanvraag bij het secretariaat.

Over de Lucasorde
De Lucasorde is een oecumenische organisatie. Zij gelooft dat genezing (healing) een wezenlijk onderdeel is van de bediening van de gemeente. In de gemeente kan dit onder meer vorm gegeven worden door voorbede, handoplegging en ziekenzalving. De Lucasorde is geen kloostergemeenschap, met een eigen gebouw, maar wil een gebedsgemeenschap zijn, ieder vanuit zijn eigen plaats in de christelijke gemeente en in de samenleving.

Folder zomerconferentie 2008 van de Lucasorde

Informatie:
secr. Mw. Bijsmans: (036) 530 0540
E-mail: martybijsmans@hotmail.com
WWW.LUCASORDE.NL