Gemeente Langedijk


14 mei 2008

Bijeenkomst voor veteranen in Langedijk

Veteranen in Langedijk worden op zaterdag 21 juni in het zonnetje gezet. Sinds 2005 viert Nederland jaarlijks de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Langedijk doet voor het eerst mee aan de Nationale Veteranendag. Gekozen is voor zaterdag 21 juni zodat veteranen in de gelegenheid zijn om op 28 juni zelf of naar Den Haag te gaan of de festiviteiten via tv te volgen.

De Veteranendag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor het werk en prestaties van veteranen centraal staan. Het is een van de initiatieven van de overheid om uiting te geven aan de opvatting dat alle Nederlandse veteranen erkenning en begrip van de samenleving en van de Nederlandse overheid verdienen. Ook voor Langedijk is belangrijkste doel van de eerste veteranenbijeenkomst om waardering uit te spreken voor de veteranen. Daarnaast is het een goede gelegenheid voor veteranen om onderling kennis te maken. Om een bijeenkomst te organiseren die aansluit bij de wensen en behoeften van de Langedijker veteranen heeft de gemeente ervoor gekozen om deze dag samen met veteranen vorm te geven. Deze eerste keer is gekozen voor een relatief korte bijeenkomst voor veteranen en hun partners in de ochtend op zaterdag 21 juni.

Staat u ingeschreven bij het Veteraneninstituut maar heeft u onverhoopt geen uitnodigingsbrief van ons ontvangen, meldt u zich dan bij mevrouw M. de Boer van de gemeente (0226 334 433 of m.deboer@gemeentelangedijk.nl). Bent u veteraan, maar staat u niet ingeschreven bij het veteraneninstituut dan kunt u zich via dat instituut aanmelden (www.veteraneninstituut.nl of 0343 - 47 41 47).