Gemeente Bussum

De zomer start met het Midzomer Natuurfestival

Op de eerste dag van de zomer, 21 juni a.s., organiseert Stichting Wild-live in samenwerking met de gemeente Bussum voor de tweede keer het Midzomer Natuurfestival.

Ook het Goois Natuurreservaat, de GAD en veel ander natuur- en milieuorganisaties uit de regio leveren een bijdrage. Hart van het festival is het Wilhelminaplantsoen in Bussum.

Het festival staat die dag van s ochtends vroeg tot s avonds laat volledig in het teken van het zelf ontdekken en beleven van natuur, dieren, duurzame producten, milieu en biologische hapjes voor jong en oud. Het festival wordt opgeluisterd door akoestische swingende muziek. Vanzelfsprekend wordt het festival zo duurzaam mogelijk georganiseerd.

Informatiemarkt

Op het Wilhelminaplantsoen is een natuur- en duurzaamheidsmarkt waar organisaties en bedrijven zichzelf en hun producten presenteren. Er worden natuur- en biologische producten verkocht, er is informatie over hergebruik, duurzame energie en de natuur in de omgeving. Vooral kinderen komen overdag volledig aan hun trekken. Zo kunnen zij bijvoorbeeld dieren aaien in de educatieve kinderboerderij, waterbeestjes zoeken, meedoen aan de afvalspeurtocht langs inzamelvoertuigen uit een ver verleden en zelf biologische hapjes maken.Tijdens het festival is op het plein een gezellig terras ingericht voor koffie, lunch en avondeten. Verschillende biologische cateraars verzorgen lekker biologisch eten en drinken en serveren fris ekobier en sprankelende biowijn. En dat alles ondersteund met diverse muzikale akoestische optredens.

Energiebus

Jeugd en volwassenen kunnen in en rondom de Energiebus leren hoe duurzame energie wordt opgewekt. De interactieve bus is daarvoor uitgerust met een aantal zonnepanelen, een zonnecollector met warm watersysteem (zonneboiler), een meteostation en een windturbine.

Stil uit je dak gaan

Het Midzomer Natuurfestival wordt afgesloten met een swingend discofeest. De DJ draait de hipste hits en het dak gaat eraf. Zonder geluidsoverlast, dat wel de swingende menigte draagt een koptelefoon. Voor de dansers een hele belevenis, maar ook voor de mensen eromheen. Mensen die dansen, springen en meezingen zonder dat anderen de muziek horen is amusement op zich!

Het festival eindigt om 23.00 uur.